Technologie » Komputery

Lenovo ThinkPad W520 wygrywa wielki test magazynu CHIP!

Komputer Lenovo ThinkPad W520 zajął pierwsze miejsce w teście notebooków przeprowadzonym przez redakcję magazynu CHIP. Otrzymał tym samym wyróżnienie CHIP POWER TIP 10/2011.

Docenione zostały przede wszystkim takie cechy sprzętu jak: wydajność, solidność i mobilność. Na drodze do zwycięstwa Lenovo ThinkPad W520 musiał pokonać aż 68 konkurentów. W zestawieniu porównano modele o różnej wielkości ekranu, wyposażeniu oraz przeznaczeniu.

Komputer wygrał nie tylko w ogólnej klasyfikacji, ale również w teście wydajności procesora. Zajął ponadto trzecie miejsce pod względem czasu pracy na baterii - osiągając doskonałe wyniki: 11h w trybie oszczędnej pracy i 4,5h odtwarzania filmu na DVD. Lenovo ThinkPad W520 to mobilna stacja robocza, która maksymalizuje skuteczność pracy profesjonalistów. Inteligentne funkcje zarządzania energią i wydajnością komputera, wielogodzinny czas pracy baterii, intuicyjna i łatwa obsługa oraz funkcjonalność i typowa dla serii ThinkPad niezawodność sprawiają, że urządzenie to bez trudu zaspokaja najważniejsze potrzeby biznesowe. Testowany model wyposażono w 4-rdzeniowy procesor Intel Core i7- 2820QM, układ graficzny NVIDIA Quadro oraz system operacyjny Windows 7 Professional. Więcej informacji znajduje się w październikowym numerze magazynu CHIP.

O firmie Lenovo

Firma Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) jest producentem urządzeń elektronicznych do użytku osobistego i drugim pod względem wielkości dostawcą komputerów PC na świecie. Firma obsługuje klientów w ponad 160 krajach. Lenovo koncentruje się na konstruowaniu komputerów i mobilnych urządzeń internetowych o wyjątkowej jakości. Filarami działalności firmy są innowacyjność, efektywny łańcuch dostaw na całym świecie oraz konsekwentna realizacja strategii biznesowej. Od czasu przejęcia przez Grupę Lenovo działu komputerów osobistych IBM firma opracowuje, produkuje i sprzedaje niezawodne, wysokiej jakości, bezpieczne i łatwe w użyciu produkty techniczne oraz usługi. Lenovo produkuje biznesowe komputery legendarnej marki Think, konsumenckie komputery marki Idea, a także serwery, stacje robocze oraz mobilne urządzenia internetowe, takie jak tablety i smartfony. Lenovo jest firmą z globalnej listy Fortune 500 i ma duże ośrodki badawcze w Yamato w Japonii, Pekinie, Szanghaju i Shenzen w Chinach oraz w Raleigh w Północnej Karolinie (USA). Więcej informacji można uzyskać pod adresem www.lenovo.com.

Kontakt dla mediów: Kinga Karelus Agencja 21kinga.karelus@agencja21.pltel. 22 511 13 84

agencja21