Technologie » Komputery

Lenovo ThinkPad X200 Tablet z nagrodą "Super Produkt"

Redakcja portalu Benchmark.pl wyróżniła Lenovo ThinkPad X200 Tablet nagrodą „Super Produkt”.

Przy ocenie brano pod uwagę: jakość wykonania, wygląd i ergonomię, klawiaturę, wymiary i wagę, czas pracy na baterii, oprogramowanie, jakość obrazu LCD, wydajność (również 3D), głośniki/dźwięk oraz głośność.

Lenovo ThinkPad X200 Tablet to notebook z funkcją tabletu. Wyposażony jest w 12.1-calowy ekrany dotykowy LED, który da się obsługiwać zarówno za pomocą palca, jak i rysika. W każdej chwili można go złożyć, dzięki czemu urządzenie przekształci się w tablet. Komputer oparto na platformie Centrino 2 i układzie graficznym Intel GMA 4500 MHD. Występuje w wielu konfiguracjach i z różnym wyposażeniem.

O firmie Lenovo:

Firma Lenovo (HKSE: 0992) (ADR: LNVGY) stawia sobie za cel tworzenie komputerów osobistych o wyjątkowych zaletach technicznych. Model biznesowy Lenovo opiera się na innowacyjności, skuteczności operacyjnej oraz zadowoleniu klientów, a także na inwestycjach na rynkach wschodzących. Od czasu przejęcia przez Grupę Lenovo działu komputerów osobistych IBM firma opracowuje, produkuje i sprzedaje niezawodne, wysokiej jakości, bezpieczne i łatwe w użyciu produkty techniczne i usługi na całym świecie. Lenovo ma duże ośrodki badawcze w Yamato w Japonii, Pekinie, Szanghaju i Shenzen w Chinach oraz w Raleigh w Południowej Karolinie (USA). Więcej informacji można uzyskać pod adresem www.lenovo.com.

Kontakt dla mediów: Monika KoniecznaAgencja 21

monika.konieczna@agencja21.pl