Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Limitowana seria produktów Carex – z instrukcją mycia rąk!

W sklepach pojawiła się specjalna edycja produktów marki Carex. Do wszystkich wariantów mydeł z pompką dołączono zawieszkę informującą o tym, jak ważna jest codzienna higiena dłoni oraz jak należy prawidłowo myć ręce. Akcja obejmuje wszystkie punkty sprzedaży i potrwa do wyczerpania zapasów.

Zima to czas, w którym wszyscy jesteśmy szczególnie narażeni na zachorowania. Dotyczy to również dzieci. Dlatego tak ważne jest, aby już od najmłodszych lat, wyrobić w nich nawyk prawidłowego mycia rąk. W połączeniu z użyciem antybakteryjnego mydła, pozwala on znacząco zmniejszyć ryzyko różnego typu infekcji.

W tylnej części zawieszki umieszczono instrukcję, w której Chlip i Chlap – bohaterowie marki Carex występujący w roli antybakteryjnych ekspertów, prezentują dzieciom, jak należy prawidłowo myć ręce. Dzięki specjalnej perforacji i folii samoprzylepnej, można ją łatwo oderwać i przykleić np. do lustra w łazience.

Jednym z naczelnych założeń marki Carex w zakresie społecznej odpowiedzialności biznesu jest działanie na rzecz profilaktyki zdrowia dzieci. W tej chwili, już po raz trzeci, realizowany jest program edukacyjny „Akademia Czystych Rąk Carex” - jego cel to przekazanie najmłodszym wiedzy z zakresu właściwej higieny rąk. Na uczniów szkół podstawowych, którzy do końca marca 2013 roku prześlą prace konkursowe na temat: „Gdzie były, co robiły Twoje ręce?”, czekają atrakcyjne nagrody.

Więcej informacji na www.carex.pl i http://www.facebook.com/CarexPolska.

Więcej informacji:

Dominik Winiarski
Brand Assistant
PZ Cussons Polska S.A.
ul. Chocimska 17
tel. +48 22 852 86 00
dominik.winiarski@pzcussons.com

Kinga Karelus

Account Executive

agencja 21

ul. Brukselska 44a lok. 4

03-973 Warszawa

tel. +48 22 511 13 84

fax. +48 22 511 13 87

e-mail: kinga.karelus@agencja21.pl

Grupa PZ Cussons istnieje od ponad 125 lat. Od  1993r. jest obecna w Polsce. W portfolio PZ Cussons Polska S.A. znajdują się marki: E, Morning Fresh i Kokosal  (detergenty i środki czystości ), Luksja i Original Source (kosmetyki do kąpieli i pielęgnacji ciała). Wprowadzona na rynek polski marka Carex jest najczęściej wybieraną marką mydeł do rąk na rynku brytyjskim.

agencja21