Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna
Lniane inspiracje! Przepis na pyszny chleb z mąką lnianą
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Składniki:
•350 g mąki pszennej
•150 g mąki lnianej LenVitol®
•0,5 litr wody
•2,5 dag drożdży (¼ kostki)
•0,5 łyżeczka cukru
•4 łyżek płatków owsianych (nie
błyskawicznych)
•1 łyżeczka soli
Dodatki według upodobania np.: ziarna słonecznika, pestki dyni, siemię lniane, rodzynki, żurawinę itd..
Drożdże rozdrobnić i posypać cukrem, dolać trochę wody i rozpuścić. Po rozpuszczeniu dodać płatki owsiane, sól, wodę przegotowaną (letnią!) – rozmieszać i odstawić na 20 min. Następnie dodać mąkę i dodatki (np. siemię lniane, słonecznik, dynię, rodzynki itp.), wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
Wyłożyć do foremek i wygładzić powierzchnię dociskając mokrą dłonią. Piec 1,5 h (czasami dłużej zależnie od wyglądu) w temperaturze max 160 stopni.
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Nadesłał:
Grzes33
|
Komentarze (0)