Technologie » Komputery

Maxcube przedstawia zalety nowej obudowy LUHO 210 do 2,5-calowych zewnętrznych dysków twardych SATA

Maxcube International prezentuje obudowę LUHO 210 do 2,5-calowych napędów SATA. Obudowa posiada funkcję hot-swap oraz wskaźnik mocy i aktywności dysku w postaci diody LED.

LUHO 210 to najnowsza obudowa do 2,5-calowych dysków twardych SATA firmy Maxcube o dużej wytrzymałości i wysokich standardach jakości.Aluminiowa obudowa posiada pojemność do 500 GB przy wymiarach 132x84x16 mm. Wyróżnia ją jakość materiałów użytych do produkcji, jak również kabel USB 2.0, który umożliwia transfer danych z prędkością do 480 Mb/s.

Urządzenie wykonane jest z aluminium i plastiku ABS i posiada wewnętrzne metalowe wzmocnienia dla zapewnienia pełnej ochrony dysku. Dodatkowo niebieska dioda LED wskazuje aktywność dysku. Funkcja hot-swap pozwala na zmianę dysków w trakcie pracy, zapewniając większą wygodę i elastyczność. LUHO 210 do 2,5-calowych dysków twardych SATA idealnie sprawdza się podczas podróży i transportu, jak również jako praktyczne rozwiązanie do użytku w domu i w biurze. Funkcja Plug&Play umożliwia użytkownikom komputerów natychmiastowy i łatwy dostęp do wszystkich plików. Obudowa LUHO 210 jest wyposażona we własny wbudowany zasilacz USB lub zewnętrzny DC 5V/0,5A. Urządzenie współpracuje z następującymi systemami operacyjnymi: Windows ME/ 2000/ XP/ Vista lub Mac OS 9x/10x i wyżej.

Więcej informacji na temat obudowy LUHO 210 znajduje się na stronie: http://www.maxcube.com/products/products.php?pid=16

Rekomendowana cena detaliczna wynosi 12 euro.

O Maxcube International

Założona w 2008 roku firma Maxcube International Inc., znana jest z innowacyjnego wzornictwa i kreatywności. Firma projektuje, rozwija i produkuje zaawansowane komponenty komputerowe i akcesoria dla graczy, promując jednocześnie standardy Green IT. Maxcube oferuje wysokiej jakości obudowy ATX/Micro ATX i mini-ITX. W jej ofercie znajdują się również zasilacze (wszystkie posiadają certyfikat 80 PLUS), produkty dla graczy, oryginalnie stylizowane wentylatory z podświetleniem LED, produkty storage i systemy chłodzące dla laptopów. Siedziba główna Maxcube International znajduje się w Tajpej na Tajwanie.

Dodatkowych informacji udziela:

Magdalena Skarżyńska Monday PR Tel. (22) 487-84-21 E-mail: magdalena.skarzynska@mondaypr.pl

Mondaypr