Technologie » Komputery

MeMO Pad 10 – nowy tablet ASUSa dostępny w Polsce w rewelacyjnej cenie

MeMO Pad 10 to nowy tablet ASUSa, zaprezentowany po raz pierwszy na targach IFA 2013. Urządzenie posiada 10-calowy ekran IPS o rozdzielczości 1280x800, czterordzeniowy procesor i wejście na kartę pamięci microSD. MeMO Pad 10 jest dostępny na polskim rynku w bardzo atrakcyjnej cenie – 999 zł.

ASUS MeMO Pad 10 (ME102A) to lekki (522 g) i mobilny tablet, który doskonale sprawdzi się w większości codziennych zadań, takich jak przeglądanie internetu, czytanie e-booków czy słuchanie muzyki i oglądanie filmów. Tablet posiada podświetlany diodami LED ekran o rozdzielczości 1280x800 z technologią IPS, gwarantujący szerokie kąty widzenia i świetną widoczność w świetle dziennym. Głośniki wyposażone w technologię audio ASUS SonicMaster oferują wysoką jakość dźwięku.

Sercem tabletu jest czterordzeniowy procesor (1.6 GHz), który gwarantuje sprawny multitasking, zachowując przy tym wysoką wydajność energetyczną. MeMO Pad 10 może pracować na baterii nawet 9,5 godziny. Urządzenie będzie dostępne w wersjach z 8 GB lub 16 GB wbudowanej pamięci, którą można rozszerzyć dzięki wejściu na kartę microSDXC. Za pomocą MeMO Pad 10 możemy nagrywać filmy w jakości 720p HD. Tablet wyposażono w dwie kamery – tylną (2 MP) oraz przednią (1,2 MP), która sprawdzi się w rozmowach wideo.

Równolegle z tabletem na tynku pojawi się opcjonalne etui TriCover. To wykonany z wytrzymałych materiałów pokrowiec, chroniący zarówno ekran, jak i tył tabletu. Dostępna w trzech kolorach osłona TriCover posiada zaginaną podstawkę, która pozwala ustawić ekran pod wygodnym kątem podczas pisania i oglądania filmów.

MeMO Pad 10 jest dostępny w szarym kolorze, w bardzo atrakcyjnej cenie wynoszącej 999 zł.

O firmie ASUS:

ASUS jest wiodącą firmą nowej ery cyfrowej, o bogatym portfolio, na które składają się notebooki, netbooki, tablety, płyty główne, karty graficzne, napędy optyczne, stacjonarne komputery osobiste, serwery, rozwiązania bezprzewodowe, telefony komórkowe i urządzenia sieciowe. Kierująca się dążeniem do innowacyjnych rozwiązań i najwyższej jakości produktów, firma ASUS projektuje i wytwarza produkty, które idealnie zaspokajają potrzeby dzisiejszego domu i biura. Firma ASUS zdobyła w 2012 roku 4168 nagród, i to właśnie jej przypisywane jest zrewolucjonizowanie przemysłu komputerowego dzięki komputerom Eee PC™. Firma zatrudnia ponad 12500 pracowników, w tym zespół badawczo-rozwojowy złożony z 3800 inżynierów. W 2012 roku dochód firmy wyniósł ok. 14 mld. dolarów amerykańskich.

Mondaypr