Gospodarka » Żywność
Mus piwny czyli kulinarna niespodzianka
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Szefowie kuchni wracają do zup i polewek piwnych, czy proponują na deser galaretkę piwną. Adam Zastróżny z Restauracji 3Kolory w Poznaniu przygotował kulinarną niespodziankę - sorbet na piwnym musie.
- Mus przygotowujemy z ciemnego piwa. Dodatek śmietanki, cukru pudru i sorbetu cytrynowego tworzy wspaniały ożeżwiający deser – zdradza tajemnice receptury Adam Zastróżny szef kuchni restauracji 3 Kolory malowniczo położonej nad brzegiem Jeziora Maltańskiego.
Jak traktować mus piwny? Najpewniej jako deser dla pełnoletnich czy też znakomity pomysł na ochłodę w upiorne upały, które pewnie dadzą o sobie jeszcze znać tego lata.
Co ciekawe obserwując zamawiających trudno powiedzieć czy to męski, czy damski element menu. Zamawiają go panowie, bo są ciekawi, jakie inne oblicze może mieć piwo. Bo przecież nie zawsze musi być to ciemne czy jasne z pianką w kuflu. Panie widzą w tym wspaniały deser, a dają się skusić nawet te, które na co dzień trudno namówić do wypicia chmielowego napoju. Sorbet na bazie musu piwnego to propozycja, która da się lubić, a co więcej polubić nawet przez najbardziej wybrednych.
Jak zapewnia Adam Zastróżny mus piwny z sorbetem cytrynowym to pierwsza propozycja zastosowania musu piwnego. - Myślimy nad kolejnymi smacznymi propozycjami podania musu – dodaje szef kuchni 3 Kolory.
Wybierając się więc nad Maltę koniecznie trzeba zaplanować kilka chwil w restauracji 3 Kolory, by spróbować piwnego specjału dla każdego... pełnoletniego.
Dodatkowo można połączyć przyjemne z pożytecznym i wziąć udział w konkursie „Znajdź swój smak musu piwnego”. Należy jedynie opisać jaki smak odczuwasz kosztując mus. Do wygrania jest dwuosobowe zaproszenie na obiad lub kolację do restauracji 3Kolory.
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Komentarze (0)