Technologie » Internet

Najnowszy antywirus Bitdefender dla firm już wkrótce!

Bitdefender GravityZone dla biznesu, to proste, a zarazem skuteczne rozwiązanie bezpieczeństwa stworzone specjalnie do ochrony dużych, rozbudowanych i zróżnicowanych sieci firmowych.

Producent nie zapomniał również o małych firmach bez zaplecza IT, tworząc ochronę, która nie wymaga specjalistycznego personelu i sprzetu, a jej zainstalowanie trwa tylko kilka minut. Dzięki temu nie trzeba codziennie zwracać uwagi na kwestie bezpieczeństwa, a można się skupić na prowadzeniu firmy.

Organizacje i firmy mogą korzystać z konsoli dostępnej przez www - Cloud znajdującej się na serwerze producenta lub lokalnej On-Premise zainstalowanej na serwerze firmowym. Konsola On-Premise jest gotowa do użytku w ciągu dwóch godzin. Jej struktura pozwala na integrację przez usługę Active Directory oraz środowiska wirtualne XenServer i WMware, co oszczędza czas i usprawnia wdrożenie rozwiązania.

Oprogramowanie w wersji GravityZone zapewnia ochronę: antywirusową i ochronę antymalware (z kontrolą zachowania programów), ochronę przed atakami 0-day, kontrolę aplikacji, firewall, kontrolę urządzeń, kontrolę treści z antypishingiem i antyspamem dla serwerów poczty Exchange.Inteligentne skanowanie umożliwia scentralizowaną ochronę i wysoką wydajność chronionych maszyn, przenosząc część procesów antymalware do jednego lub więcej bezpiecznych serwerów.

Bitdefender GravityZone konsekwentnie zajmuje pierwsze miejsca w testach oprogramowania zabezpieczającego przeprowadzanych przez niezależnych recenzentów, takich jak AV-Test i AV Comparatives.

Premiera najnowszej generacji oprogramowania Bitdefender GravityZone przewidywana jest na koniec maja.

Bitdefender