Kultura, sztuka » Kultura

Najpiękniejsze polskie zakątki na fotografiach

WYSTAWA „7 NOWYCH CUDÓW POLSKI” W WOLA PARKU

Wystawa towarzysząca plebiscytowi „7 nowych cudów Polski” wkrótce do zobaczenia w Warszawie! Od 10 do 22 sierpnia w Centrum Handlowym Wola Park będzie można oglądać zdjęcia przedstawiające zakątki nagrodzone w ubiegłych latach przez magazyn National Geographic Traveler

Celem wakacyjnego plebiscytu Travelera jest promocja ciekawych, ale wciąż niewystarczająco znanych zakątków ze wszystkich polskich województw. Przez cały rok redaktorzy magazynu jeżdżą po Polsce

i szukają miejsc magicznych, niebanalnych, nowo powstałych i takich, w które tchnięto drugie życie. Spośród nominacji czytelnicy Travelera głosują na te, które zasługują na miano nowego cudu Polski.

Czwarta edycja plebiscytu 7 nowych cudów Polski właśnie trwa – głosować można do 26 września na stronie: www.7cudow.national-geographic.pl. Na głosujących jak co roku czekają atrakcyjne nagrody: wypożyczenie Fiata Freemont, prenumeraty Travelera i zestawy dla biegaczy iFitness.

Wystawa prezentująca miejsca nagrodzone w trzech poprzednich edycjach konkursu odwiedzi Centrum Handlowe Wola Park przy ul. Górczewskiej 124 w Warszawie. Zdjęcia przedstawiające 21 zakątków nagrodzonych przez Travelera będzie można oglądać od 10 do 22 sierpnia. Są wśród nich takie miejsca, jak Rudawy Śląskie, jezioro Jeziorak, Zamek Piastów Śląskich w Brzegu czy Muzeum Piernika w Toruniu.

Wstęp na wystawę jest bezpłatny.

Harmonogram wystawy 7 nowych cudów Polski:

- 10 - 22 sierpnia – Centrum Handlowe Wola Park, Warszawa

- 23 - 29 sierpnia – Poznań City Center, Poznań