Technologie » Komputery

Narzędzia IT na straży strategii Ostrowi Mazowieckiej

Jak mądrze wykorzystywać fundusze unijne, gdzie szukać finansowania inwestycji, jak chronić dziedzictwo kulturowe i walory przyrodnicze – na takie i wiele innych ważnych pytań odpowiada strategia rozwoju. W jej realizacji w mieście Ostrów Mazowiecka pomogą narzędzia IT, które wdroży MIS SA.

Spółka MIS SA, specjalizująca się w tworzeniu kompleksowych rozwiązań wspierających zarządzanie, wprowadzi w Urzędzie Miasta Ostrów Mazowiecka system do zarządzania ewaluacją strategii. – Oprogramowanie pozwoli urzędnikom opracować i skutecznie wdrożyć strategię, a także kontrolować jej realizację oraz angażować pracowników w realizację określonych celów strategicznych – mówi Piotr Musztyfaga, doradca ds. kluczowych klientów MIS SA. Wykorzystanie narzędzia IT przyspieszy podejmowanie trafnych decyzji i ułatwi koncentrację na wyznaczonych celach rozwoju miasta. Zarządzający urzędem będą mieli pełen obraz stanu pracy, będą mogli także modyfikować i rozwijać strategię. – Kontrakt zakłada, że po wdrożeniu systemu i szkoleniach urzędnicy będą potrafili samodzielnie zdefiniować i wprowadzić do systemu cele i zadania strategiczne – wyjaśnia Marcel Kasprzak, prezes MIS SA.

Firma dostarczy do Urzędu Miasta w Ostrowi Mazowieckiej oprogramowanie do zarządzania strategią QPR Score Card. Zgodnie z umową MIS SA zrealizuje kontrakt do marca 2012 r., który obejmuje dostarczenie oprogramowania, wykonanie usług wdrożeniowych (instalacje, konfiguracje), szkolenia oraz wsparcie techniczne dla użytkowników. Wdrożenie jest dofinansowane przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji w ramach programu „Modernizacji zarządzania w administracji samorządowej” (poddziałanie 5.2.1.)

MIS