Rozrywka i wypoczynek » Prezenty

NEO24.pl wprowadziło świąteczną Gwarancję Renifera

Polacy przekonali się już o tym, że zakupy przez internet to wygodna, bezpieczna i tańsza alternatywa wobec zwykłych sklepów - zwłaszcza przed świętami. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Klientów, NEO24.pl wprowadził specjalną gwarancję dla wszystkich zabieganych Świętych Mikołajów.

Wśród najchętniej kupowanych przez internet prezentów ważne miejsce zajmuje sprzęt elektroniczny. Bo to właśnie na większych zakupach RTV/ AGD można w internecie zaoszczędzić szczególnie dużo - nawet do kilkuset czy kilku tysięcy złotych. Przed Świętami Polacy chętnie kupują telewizory, kina domowe i komputery, a także drobniejsze upominki - akcesoria komputerowe czy kuchenne, telefony. Przewiduje się, że w tym roku sklepy internetowe przed świętami odnotują 15 proc. wzrost sprzedaży w stosunku do roku ubiegłego. Dzięki świątecznej Gwarancji Renifera w NEO24.pl, nawet zamówione na kilka dni przed Gwiazdką produkty objęte gwarancją, na pewno dotrą do Klientów na czas.

Czy prezent zamówiony w internecie dotrze na pewno na czas przed Świętami? Tak! Dzięki Gwarancji Renifera w NEO24.pl

Dobra wiadomość dla wszystkich, którzy kupowanie prezentów zostawiają często na ostatnią chwilę: nie musimy wcale rezygnować z wygodnych zakupów przez internet z obawy przed świątecznym paraliżem poczty i przetrzymaniem przesyłki z prezentem.

NEO24.pl, lider wśród sklepów internetowych RTV/ AGD w Polsce, po raz kolejny już oferuje swoim zabieganym Klientom specjalną przedświąteczną akcję - Gwarancję Renifera, dzięki której zamówione prezenty na pewno dotrą na czas. Niezależnie od tego, który z objętych Gwarancją Renifera produktów kupisz, możesz być pewien, że dotrze przed Gwiazdką. W przypadku dużych miast - zamówienia na specjalnie oznakowane produkty można składać nawet na dzień przed Wigilią, do południa. W mniejszych miejscowościach produkty objęte Gwarancją Renifera można zamawiać przez internet aż do 22 grudnia. Zamówienie można otrzymać przesyłką kurierską lub odebrać w jednym z 18 Punktów Wydań Osobistych w największych miastach. W ubiegłych latach z akcji skorzystało kilkadziesiąt tysięcy Klientów - wszystkie paczki dotarły w terminie. Prezenty można zamawiać na www.neo24.pl lub telefonicznie - dzwoniąc pod numer 0-801-22-55-88 lub (071) 397-49-99.

Co kupujemy przed Gwiazdką?

"Jak co roku, na liście gwiazdkowych zakupów RTV znajdą się na pewno telewizory - wielu Klientów kupuje je właśnie przed Świętami, dla całej rodziny. Coraz częściej wybieramy TV droższe, o większej przekątnej i bardziej zaawansowanej technologii" - mówi Dominik Kaczmar, ekspert sklepu internetowego NEO24.pl. Hitem sprzedażowym tegorocznych świąt będą także konsole do gier komputerowych, które wciąż cieszą się ogromnym powodzeniem. Nową pozycją na świątecznej liście będą tablety. Bardzo popularnym zakupem świątecznym są też tradycyjnie produkty służące pielęgnacji urody: depilatory, golarki, suszarki - ich sprzedaż w grudniu wzrasta o ponad 100%. Najbardziej popularnym prezentem w tej grupie są golarki, które odnotowują w grudniu przyrost sprzedaży rzędu 350%. Często wybieranymi prezentami są także komputery i notebooki, akcesoria komputerowe, odtwarzacze DVD, a także sprzęt muzyczny. Co ciekawe, na pierwsze miejsce list zakupów w grudniu trafia także duży kuchenny sprzęt AGD - wielu Klientów stara się przed Świętami wykończyć nowe mieszkania lub wyremontować stare. Innymi produktami, które dobrze sprzedają się co roku, są roboty kuchenne, wypiekacze do chleba czy masażery do stóp.

O ile taniej można kupić prezenty RTV/ AGD w sieci?

Niższa cena to, obok oszczędności czasu, podstawowa zaleta zakupów w sieci - w sklepie internetowym produkty RTV/ AGD mogą kosztować średnio aż o 15% - 30% mniej niż w markecie. Najlepiej oszczędności widać oczywiście na dużych, droższych sprzętach - jak telewizory, kina domowe, komputery i całe duże AGD. I to właśnie takie sprzęty najbardziej opłaca się kupować przez internet - na większych zakupach można w ten sposób zaoszczędzić od kilkuset do nawet kilku tysięcy złotych. Duże różnice w cenach osiągają oczywiście telewizory - np. telewizor plazmowy o wymiarach 42" można w NEO24.pl kupić np. nawet o 1500 złotych taniej niż w markecie. Dobrym przykładem są także komputery - np. laptop, który w markecie kosztuje około 2000 złotych, w internecie możemy kupić za około 1600 złotych. Zaoszczędzić można także na mniejszych prezentach - np. odtwarzacze mp3, nowoczesna suszarka, golarka czy telefon komórkowy, mogą kosztować od kilkudziesięciu do ponad stu złotych taniej niż w markecie.

Po dodaniu kosztów dostawy - zakup w internecie nadal się opłaca

Standardowe koszty dostawy wahają się od kilkunastu złotych za mniejszą przesyłkę, do około 100 zł za bardzo duży sprzęt, jak lodówki czy pralki (powyżej pow. 1 m3). Jeżeli robimy duże zakupy, np. kupujemy telewizor, komputer czy duże AGD, dokonana dzięki zakupom w sieci oszczędność kilkuset złotych na cenie towaru rekompensuje koszty dostawy w wysokości kilkudziesięciu złotych. Przy każdym zakupie warto dokonać kalkulacji.

Warto też pamiętać, że koszt dostawy do domu nie jest konieczny - na nim także można zaoszczędzić. Dobry sklep internetowy powinien oferować kilka opcji odbioru towaru: od przesyłki kurierskiej po możliwość osobistego odbioru w punkcie magazynowym. Np. NEO24.pl posiada
18 Punktów Wydań Osobistych w największych miastach - można w nich samemu odebrać towar i zaoszczędzić w ten sposób także na przesyłce, nie płacąc za kuriera. W momencie odbioru osobistego koszty dostawy wynoszą w NEO24.pl 12 zł przy zamówieniu do 2 sztuk towaru, 24 zł przy zamówieniu do 4 sztuk towaru oraz 48 zł za zamówienie powyżej 6 sztuk towaru (koszt nie jest uzależniony od gabarytów towaru).

NEO24.pl - ekspert od tanich, szybkich i bezpiecznych zakupów w internecie

Sklep internetowy NEO24.PL istnieje na polskim rynku od 2006 roku. Jest jednym z największych sklepów internetowych w Polsce i liderem sprzedaży urządzeń AGD i RTV. W ciągu 5 lat zrealizował już ponad 800 tysięcy zamówień, a grono jego stałych Klientów wciąż się powiększa. W ofercie sklepu znajduje się obecnie ponad 30 tysięcy produktów wiodących światowych producentów
- przede wszystkim sprzęt RTV i AGD, ale także sprzęt komputerowy i fotograficzny, wyposażenie domu i ogrodu.

Podstawą filozofii NEO24.pl jest najwyższa jakość obsługi - dostarczenie produktów wysokiej jakości, w wyjątkowo atrakcyjnych cenach i możliwie najkrótszym terminie. NEO24.pl to ekspert od tanich, szybkich i przede wszystkim bezpiecznych zakupów w internecie. Sposób działania NEO24.pl docenili konsumenci - w roku 2008 i 2009 r. sklepowi przyznano Złoty Laur Konsumenta, co roku zajmuje także czołowe miejsca w rankingu sklepów internetowych Wprost i Money.pl. Natomiast w rankingu Internet Standard 2010 został uznany za największy sklep internetowy. Sklep NEO24.pl jest również wysoko oceniany przez użytkowników w sieci - posiada tysiące pozytywnych rekomendacji internautów.

RC2