Technologie » Komputery

NEONET stawia na tablety: popularny GoClever A73 w sprzedaży już za 299 zł

NEONET kontynuuje ofensywę na rynku tabletów. Sieć poszerza asortyment oraz wprowadza atrakcyjne promocje cenowe - tablet GoClever A73, który w sieci Biedronka dostępny był w cenie 369 zł, w NEONET kupimy już za 299 zł.

Polacy pokochali tablety

Tablety, czyli przenośne urządzenia multimedialne łączące funkcje komputera i telefonu, podbiły polski rynek. Idealnie wpisały się w jeden z najbardziej dynamicznych obecnie trendów konsumenckich: potrzebę posiadania maksymalnie prostego dostępu do szeroko rozumianej komunikacji w każdym momencie, w każdym miejscu. „W ostatnim roku bardzo duże znaczenie dla wzrostu tego rynku miały dwie tendencje: z jednej strony – rosnąca aktywność reklamowa producentów, przede wszystkim tych „z wyższej półki” technologicznej, którzy kreują modę na tablety jako niezbędny gadżet. Z drugiej zaś – jednoczesne przesunięcie granicy dostępności cenowej sprzętu, który za sprawą promocji cenowych i wprowadzenia na rynek prostszych modeli, stał się osiągalny niemal dla każdego, w cenie zaledwie kilkuset złotych” – mówi Michał Poroszewski, specjalista ds. marketingu z NEONET, jednej z największych sieci RTV, AGD i IT w Polsce, obejmującej także mniejsze miasta.

Szeroki wybór tabletów

Tablety kupujemy dziś zarówno jako narzędzie do pracy, jak i jako zabawkę lub pomoc szkolną dla dzieci. Pod kątem zróżnicowanych oczekiwań, wybieramy modele o różnym stopniu zaawansowania i w zróżnicowanej cenie. Najnowocześniejsze tablety „z wyższej półki” to koszt ponad 2 tysięcy PLN, jednak już za kilkaset złotych można kupić model, który dobrze sprawdzi się zarówno w podstawowych funkcjach w pracy (poczta, komunikatory, przeglądanie stron www), jak i do zabawy (oglądanie filmów, gry).

„W salonach NEONET prezentujemy bardzo szeroką ofertę tabletów – można w niej znaleźć ponad 80 modeli. Niezależnie od tego, czy szukamy prostej zabawki dla dziecka czy profesjonalnego sprzętu dla firmy, każdy będzie mógł wybierać spośród przynajmniej kilkunastu opcji w danej kategorii. Przygotowaliśmy także specjalne stoiska z otwartą ekspozycją najpopularniejszych modeli – Klienci będą mogli wypróbować na miejscu, jak działają sprzęty, porozmawiać z doradcami NEONET i wybrać najodpowiedniejszy dla siebie model. Co ważne, tablety będzie można obejrzeć, porównać oraz zamówić nie tylko w sklepach, ale także przez Internet – na stronie www.neonet.pl. By zapewnić Klientom maksymalną wygodę, zamówiony w sieci towar dostarczymy do wskazanego przez nich, jednego z kilkuset sklepów na terenie Polski”mówi Michał Poroszewski.

Najniższe ceny

Na najbliższe tygodnie, okres przygotowań do roku szkolnego, NEONET zaplanował wyjątkowe promocje cenowe. Bardzo popularny w czasie Pierwszych Komunii i Dnia Dziecka tablet GoClever A73, który w Biedronce dostępny był za 369 zł, w NEONET kupimy za jedyne 299 zł, czyli najtaniej na rynku. W atrakcyjnej ofercie dostępne będą także inne modele. Tablet Lark 7.0 za 159 zł czy Lark 70.1 za 199 zł to kolejne hity tego lata – modele ze średniej półki, które nie odbiegają jakością od droższych i nadają się idealnie do robienia notatek, sprawdzenia poczty elektronicznej czy rozrywki.

RC2