Dom » Architektura

Nowe Polesie w finale prestiżowego konkursu

Zrealizowane przez firmę Atal osiedle Nowe Polesie doszło do finału konkursu na najlepszy obiekt architektoniczny województwa łódzkiego 2006-2009. Projekt, który został przygotowany przez renomowane łódzkie biuro architektoniczne Kanon, był nominowany w kategorii „budynek mieszkalny”.

Konkurs został zorganizowany przez łódzkie oddziały Rady Łódzkiej Okręgowej Izby Architektów i Stowarzyszenia Architektów Polskich.

Zgłoszonych zostało wiele projektów, spośród których Nowe Polesie spotkało się z niemalże największym uznaniem. Ostatecznie wygrał zagraniczny projekt.

„Jesteśmy dumni, że nasze inwestycje są doceniane przez niezależnych ekspertów, również pod kątem architektonicznym. Dokładamy wszelkich starań, by oferowane przez nas projekty były atrakcyjne dla przyszłych mieszkańców w każdym aspekcie" - mówi Zbigniew Juroszek, prezes Atal. „Nowe Polesie zostało również docenione przez Klientów, dzięki czemu w krótkim odstępie czasu sprzedała się bardzo duża ilość wybudowanych przez nas mieszkań" - uzupełnia.

W ramach osiedla Nowe Polesie Atal przygotował 346 wysokiej klasy mieszkań, rozlokowanych w 10 budynkach. Wszystkie lokale zostały już oddane do użytkowania. Na terenie osiedla rozmieszczono również miejsca do rekreacji, place zabaw, ścieżki spacerowe, akcenty małej architektury, a także przestrzenne boisko. Mieszkania parterowe zostały dodatkowo wyposażone w przynależne ogródki.

klok