Firma » Biznes

Nowe sklepy, nowi najemcy

Agora Bytom podpisała umowę z prestiżową szwedzką marką odzieżową Lindex Fashion. Sklep Lindexu będzie otwarty w drugiej połowie maja. Ale to nie jedyne wiosenne nowości w galerii.

Lindex jest szwedzką siecią odzieżową, jeszcze do niedawna niedostępną na polskim rynku. Firma jest bardzo lubiana i popularna w Skandynawii - obecnie ma około 430 sklepów w Szwecji, Norwegii i Finlandii, a także w Czechach, Rosji, Estonii, na Słowacji, Litwie, Łotwie oraz Bliskim Wschodzie i tylko jeden w Polsce (w Wałbrzychu). W maju w Agorze Bytom otworzy się drugi polski sklep tej marki. - Jesteśmy dumni z tego, że na lokalizację kolejnego sklepu Szwedzi wybrali właśnie naszą galerię. Dla nas oznacza to wzbogacenie oferty o oryginalne i unikatowe na Śląsku  produkty, które z pewnością zainteresują naszych klientów - mówi Mirosław Cechowski, dyrektor Agory Bytom.

Przyciągnięcie do Agory Bytom jednej z wiodących sieci odzieżowych w Europie Północnej ma jeszcze dodatkowe znaczenie. Agora Bytom to projekt duńsko-norweskiej grupy firm Braaten+Pedersen oraz Borgestad. - Cieszy fakt, że skandynawska inwestycja przyciąga do Polski kolejne skandynawskie firmy - dodaje Mirosław Cechowski.

Sklep Lindexu mieścić się będzie na poziomie +1 i będzie jednym z największych w galerii - zajmie powierzchnię ponad 600 metrów kwadratowych.

Lindex to największa, ale nie jedyna nowość w wiosennej ofercie Agory Bytom. W kwietniu w bytomskiej galerii przybyły nowe sklepy: salon bielizny Atlantic, Diverse, Galeria Papiernicza Papmar oraz długo oczekiwany renomowany fitness Pure. Natomiast w maju wystartują Tendy4Ever, JeansClub, Lindex i Szkla.com.

Profitcomms