Dom » Budownictwo

Nowe twarze w B.M. Polska

Do Działu Marketingu firmy B.M. Polska dołączyły dwie nowe osoby. Artur Nowak został Dyrektorem Działu, a Marcin Poboży objął stanowisko PR Managera.

Artur Nowak - nowy Dyrektor Marketingu w B.M. Polska, jest odpowiedzialny za koordynowanie prac działu oraz opracowywanie i wdrażanie strategii marketingowych firmy. Jego kluczowym zadaniem będzie zwiększenie rozpoznawalności marki Benjamin Moore oraz wzrost świadomości u konsumentów pozostałych brandów znajdujących się w portfolio firmy. Ponadto odpowiadał będzie za wdrożenie kompleksowego programu szkoleniowego dla pracowników B.M. Polska, dystrybutorów, architektów i firm wykonawczych. Artur Nowak ukończył studia na Wydziale Konserwacji i Restauracji Dzieł Sztuki Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie. Uczestniczył w licznych szkoleniach krajowych i zagranicznych z zakresu marketingu, technologii materiałów malarskich i aranżacji wnętrz. Od 2003 r. pracował w firmie Tikkurila Polska S.A., na stanowisku  Product Managera. Jest autorem wielu specjalistycznych publikacji z zakresu technologii materiałów malarskich oraz nanotechnologii.

Marcin Poboży na stanowisku PR Managera odpowiada za relacje z mediami, komunikację wewnętrzną oraz opracowanie i realizację strategii PR. Jest absolwentem studiów politologicznych i prawniczych na Uniwersytecie Warszawskim. Ponadto ukończył z wyróżnieniem studia podyplomowe z zakresu PR w Szkole Głównej Handlowej. Public Relations zajmuje się od 2005 roku. Pracując w Ministerstwie Finansów współtworzył i realizował strategię komunikacji dla Krajowej Informacji Podatkowej. Następnie związany był z agencją Effective PR, w której odpowiadał za działania PR dla marek Dulux i Stanley oraz firmy ICI Polska.

Firma B.M. Polska powstała w 2001 roku i jest wyłącznym dystrybutorem produktów renomowanych marek: Benjamin Moore, Bioni CS, Candis, Texturline oraz Rival. Oferuje szeroki wybór farb, emalii, lakierów oraz materiałów do wykonywania dekoracji ściennych. Firma dysponuje 4 salonami firmowymi w Warszawie, Krakowie i Wrocławiu oraz rozbudowaną siecią punktów dystrybucyjnych w całym kraju.

mpobozy@bmpolska.com