Technologie » Internet

Nowe wersje portali medycznych Grupy Medforum

Firma Medforum największy wydawca portali medycznych w Polsce, przeprowadziła całkowitą rewitalizację swoich serwisów. Platformy poza atrakcyjnym wyglądem zyskały również nową funkcjonalność obejmującą m.in. moduł społecznościowy oraz grupy tematyczne.

Serwisy medyczne Psychiatria.pl, ForumNeurologiczne.pl, ForumGinekologiczne.pl, ForumPediatryczne.pl, ForumDermatologiczne.pl wyróżniają się jasno sprecyzowanym profilem tematycznym (psychiatria, neurologia, pediatria, ginekologia, dermatologia). Głównymi odbiorcami treści w portalach są pacjenci i ich rodziny oraz lekarze, którzy mają dostęp do specjalistycznych porad i materiałów tylko po zalogowaniu i weryfikacji.

Ponad 750 tys. użytkowników naszych portali otrzymało bezpłatny dostęp do innowacyjnych platform internetowych, na których w sposób intuicyjny prezentowane są treści medyczne wraz z elementami społecznościowymi – wyjaśnia Michał Matuszczyk, Dyrektor ds. Rozwoju Medforum.

Każdy zarejestrowany użytkownik serwisów otrzymuje dostęp do narzędzi społecznościowych np.: tworzenie własnego profilu, zawieranie znajomości, prowadzenie dyskusji na wybrane tematy w ramach otwartych i zamkniętych grup tematycznych. Dodatkowo internauci mogą dodawać adresy palcówek medycznych oraz informacje o wydarzeniach skierowanych do lekarzy jaki i pacjentów.

Wszystkie specjalistyczne treści medyczne w serwisach Medforum są tworzone przez specjalistów i osoby związane zawodowo ze służbą zdrowia. Dzięki temu portale zapewniają swoim użytkownikom wysoką jakość merytoryczną i redaktorską – mówi Maciej Matuszczyk, Dyrektor Medyczny Medforum. Inną bardzo ważną cechą naszych serwisów jest wyraźny podział na treści tworzone z myślą o lekarzach oraz pacjentach i ich rodzinach - dodaje Maciej Matuszczyk.

Prace projektowe nad serwisami trwały około 6 miesięcy. Produkty w ciągu najbliższych miesięcy będą rozwijane poprzez implementacje nowej funkcjonalność. Przy tworzeniu nowych portali Medforum wykorzystano wiele narzędzi poprawiających użyteczność oraz optymalizację SEO.

Medforum