Gospodarka » Żywność
Nowość! Pełny przemiał – makarony pełnoziarniste w ofercie firmy Czanieckie Makarony
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Firma Czanieckie Makarony, w odpowiedzi na oczekiwania klientów, uzupełnia ofertę o nową linię makaronów z pełnego przemiału. 3 nowe propozycje – Nitka walcowana, Świderek, Rurka ukośna – pozwalają na przygotowanie posiłków, które pokryją dzienne zapotrzebowanie na produkty pełnoziarniste.
Pełne ziarno pełne zdrowia
Do produkcji nowej linii makaronów Czanieckich użyto mąki z pełnego przemiału z pszenicy durum, co oznacza, że zmielono ziarna w całości. Dzięki temu, w mące z pełnego przemiału, oprócz węglowodanów i białka, jest więcej cennych dla organizmu składników, niż w mące białej. Posiada zwiększoną ilość błonnika, która jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego. Zmielenie całych ziaren pszenicy durum powoduje również, że makarony z pełnego przemiału firmy Czanieckie Makarony są nieco ciemniejsze od tradycyjnych, z mąki białej. Naturalny, jasnobrązowy kolor dobrze prezentuje się na talerzu w otoczeniu np. warzyw lub serów. Podobnie jak w przypadku innych makaronów z semoliny od firmy Czanieckie Makarony – trudniej się rozgotowują, nie sklejają się i pozostają sprężyste.
Makaron źródłem energii
Warto pamiętać, że makarony są cennym źródłem energii, bowiem aż w 70% składają się z węglowodanów. Obecność mąki z pełnego przemiału w makaronach od firmy Czanieckie Makarony sprawia, że przez dłuższy czas zapewniają dopływ energii, dlatego są polecane w diecie osób pracujących fizycznie, dbających o linię oraz sportowców – głównie wykonujących sporty wytrzymałościowe. Dodatkowo, makarony mają niski indeks glikemiczny, co oznacza, że przedłużają uczucie sytości i nie powodują nagłego podwyższenia poziomu glukozy we krwi. Dlatego też produkty od Czanieckich Makaronów, nie tylko te z pełnego przemiału, mogą być dobrym źródłem węglowodanów dla diabetyków.
Makaron Czaniecki z pełnego przemiału w zbilansowanej diecie
Linia makaronów z pełnego przemiału to 3 nowe propozycje – Nitka walcowana, Świderek i Rurka ukośna, z których wybierzemy makaron zarówno do zup, dań z sosami czy zapiekanek. Wszystkich dbających o sylwetkę ucieszy z pewnością wiadomość, że makaron sam w sobie nie tuczy. Najbardziej kalorycznymi składnikami dań z makaronem są gęste, serowe sosy czy tłuste dodatki. Dlatego też warto dobrze dobrać składniki potrawy z makaronem, by zapewnić sobie smaczny, ale i zdrowy, niskokaloryczny posiłek. Ze względu na wysoką zawartość węglowodanów, makarony nie wymagają dodatku innych produktów z tej grupy, dlatego wystarczy makaron połączyć z chudym, białym mięsem i warzywami.
Makaron Pełny przemiał – Czanieckie Makarony
Masa netto: [g] 250
Cena detaliczna: [zł] ok. 3,50
Skład: semolina z pełnego przemiału, woda
Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 321 kcal; białko: 12 g; węglowodany: 58 g; tłuszcz: 2,2 g; błonnik: 11 g; sód: 2,2 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g; cukry: 0,5 g
CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122
___
Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.
Nadesłał:
GutPR
|
Komentarze (0)