Technologie » Komputery

Nowość w ofercie ACTION: Mini klawiatura bezprzewodowa LENOVO

Oferta ACTION S.A. w kwietniu poszerzy się o bezprzewodową, mini klawiaturę z Trackballem N5901 marki Lenovo. Urządzenie spełnia jednocześnie funkcję pilota, klawiatury i myszy.

Klawiatura N5901 marki Lenovo może współpracować nie tylko z komputerem, ale także z telewizorem, spełnia także w pełni oczekiwania grających na konsolach PS3 oraz XBOX360. Urządzenie posiada pełną klawiaturę QWERTY oraz przyciski multimedialne – m in. głośność, play, pauza dostęp do dysków (wywołuje ikonkę Mój Komputer), menadżer zadań, Windows (uruchamia menu start). Ergonomiczny design modelu N5901 oraz wbudowany Trackball sprawiają, że można obsługiwać go jedną ręką.

- Żyjemy w czasach, gdzie większość telewizorów spełnia funkcje multimedialnego centrum rozrywki poprzez podłączone nettopy oraz komputery. Wbudowane w odbiornik TV funkcje internetowe posiadają coraz więcej możliwości czerpania z globalnej sieci. Jednak korzystanie z nich za pomocą pilota albo dużej niewygodnej klawiatury przysparza użytkownikom wielu problemów. Dlatego poszukują oni małego, wygodnego interfejsu do surfowania. Myślę, że idealną odpowiedzią na te wymagania jest właśnie Lenovo N5901. Dzięki niej z  łatwością można obsługiwać odtwarzacz wideo, rozmawiać ze znajomymi przez komunikator i odebrać maila– mówi Tomasz Wańka, Business Unit Manager w dziale Systemy PC w ACTION S.A.

Specyfikacja:

·           dedykowane klawisze multimedialne,

·           typowe urządzenie dla HTPC,

·           system zdalnego sterowania z odległości do 10 metrów,

·           działa za pośrednictwem dedykowanego klucza USB,

·           nie wymaga instalacji,

·           łatwa w konfiguracji,

·           zasilana przez dwie bateria AAA,

·           kompatybilna  z Windows 2000, XP, Vista,

·           wymiary : 135x126x27 mm, (głęb. x szer. x wys.)

·           waga: 0,126 kg.

Sugerowana cena detaliczna brutto: 175 PLN. Produkt objęty 2-letnią gwarancją producenta.

O grupie ACTION:

Grupa ACTION S.A. jest jednym z największych dystrybutorów oraz producentów sprzętu komputerowego
w Polsce (ok. 20-proc. udział w rynku). Od 2006 r. Spółka jest notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych
w Warszawie. ACTION dystrybuuje produkty największych dostawców na świecie, jest również producentem sprzętu IT pod własnymi markami Actina i ActiveJet (m.in. komputery stacjonarne, monitory, serwery, zasilacze). Klientami Grupy ACTION S.A. są sprzedawcy detaliczni oraz odbiorcy korporacyjni.

Więcej informacji można znaleźć pod adresem www.action.pl

Action S.A.