Firma » Biznes

Nowości Logitech w ofercie Tech Data

Portfolio marek dostępnych w firmie Tech Data kilka miesięcy temu zostało poszerzone o pełen asortyment wielokrotnie nagradzanych produktów Logitech.

W oparciu o dotychczasowe relacje partnerskie w większości krajów Europy, m.in. w Niemczech, Austrii, Polsce oraz Czechach, Tech Data uzyskała dostęp do pełnego asortymentu firmy Logitech.

Tech Data jest wieloletnim partnerem firmy Logitech, od lat dystrybuując produkty tej marki w krajach Europy Zachodniej i Północnej. Podpisana w ostatnim czasie umowa zakłada zwiększenie zasięgu sprzedażowego i poszerzenie współpracy na kolejne rynki w Niemczech, Austrii, Polsce oraz Czechach.

Wśród produktów Logitech pojawiło się wiele ciekawych nowości, które są już dostępne w naszej ofercie – mówi Kamila Bukowska, Business Unit Manager Tech Data i dodaje - Najciekawsze z nich to między innymi głośniki Logitech Z333, mysz Logitech MX Anywhere2, klawiatura Logitech K400 Plus oraz kierownica Logitech G29.

Tech Data przedstawia: Kierownica wyścigowa dla Playstation i PC

Pierwsza z nowości Logitech to nie lada gratka dla fanów gier wyścigowych. Kompatybilna z konsolami Playstation®3, Playstation®4 oraz komputerami PC wyścigowa kierownica przeniesie graczy na całkowicie nowy poziom rozrywki. Dzięki siłowemu sprzężeniu zwrotnemu i wskaźnikom LED obrotów/zmiany przełożenia, kierownica DrivingForce działa płynniej, umożliwiając lepszą kontrolę i wygodę użytkowania. Z kolei wykonane ze stali nierdzewnej podzespoły, a także wykończenie z ręcznie szytej skóry stanowią o tym, że kierownica DrivingForce jest estetycznym i trwałym akcesorium dla wielbicieli gier wyścigowych.

Tech Data przedstawia:  Klawiatura Wireless Touch K400 Plus

Bezprzewodowa klawiatura z panelem dotykowym umożliwia korzystanie z telewizora bez wstawania www.logitech.com.

O Tech Data

Tech Data Corporation jest jednym z największych na świecie hurtowych dystrybutorów produktów, usług i rozwiązań technologicznych. Zaawansowane możliwości logistyczne firmy i oferowane usługi o wartości dodanej umożliwiają 115 000 resellerów skuteczne i ekonomiczne zaspokajanie różnorodnych potrzeb technologicznych użytkowników końcowych w ponad 100 krajach. W roku finansowym zakończonym 31 stycznia 2015 r. Tech Data uzyskała sprzedaż netto na poziomie 27,7 mld USD. Firma zajmuje 107. miejsce na liście Fortune 500® i jest jedną z „Najbardziej podziwianych firm świata” według rankingu Fortune. Więcej na ten temat można dowiedzieć się na stronie www.techdata.com lub obserwując nas w serwisach Facebook i Twitter.

GutPR