Firma » Biznes

Nowy członek Zarządu InteliWISE SA

W lutym do Zarządu InteliWISE, spółki informatycznej notowanej na Giełdzie Papierów Wartościowych rynku NewConnect. wyróżnionej w indeksie Lead, dołączył Piotr Majcherkiewicz, odpowiedzialny za rozwój sprzedaży produktów InteliWISE w Polsce.

Piotr Majcherkiewicz ma kilkanaście lat doświadczenia w sprzedaży rozwiązań i technologii IT wiodących spółek polskich i międzynarodowych. Przez ostatnie 8 lat był prezesem zarządu Wola Info SA, specjalizującej się w integracji systemów teleinformatycznych dla rynku telekomunikacyjnego, finansowego, przemysłowego oraz administracji publicznej. W tym czasie wprowadził spółkę na giełdę i przyczynił się do znaczącego jej rozwoju. Wcześniej pracował w Ster-Projekt SA i Hewlett-Packard Poland na stanowiskach kierowniczych, odpowiadając za budowanie struktur sprzedaży i sprzedaż na rynku polskim.

Dynamiczny rozwój e-commerce oraz ciągłe dążenie do optymalizacji kosztów – to dwa mocne trendy, które sprawiają że oferta InteliWISE dociera do coraz większej grupy także dużych organizacji w Polsce. Widać wyraźnie, że nasz rynek podąża za tym, co obserwujemy w Stanach Zjednoczonych. Jestem przekonany, że tego typu technologie za chwilę będą istotnym elementem większości portali obsługujących masowego klienta w wymiarze sprzedaży oraz wsparcia (self care). Rozbudowa struktury sprzedaży oraz nowe partnerstwa strategiczne to istotne zadania stojące przed nami w 2011 roku – mówi Piotr Majcherkiewicz, nowy członek Zarządu spółki InteliWISE.

Piotr Majcherkiewicz wnosi do InteliWISE unikalne kompetencje, związane zarówno ze sprzedażą zaawansowanych technologii IT, jak i rozwoju efektywnych struktur biznesowych. Technologa wirtualnych doradców jest coraz częściej wykorzystywana w ramach rozwiązań CRM i eCommerce – oczekujemy, iż połączenie doświadczeń Piotra i zespołu InteliWISE wniesie nową wartość dla naszych klientów - podkreśla Marcin Strzałkowski, Prezes Zarządu InteliWISE SA.

Piotr Majcherkiewicz studiował na Politechnice Wrocławskiej oraz w Paisley University, w Glasgow, specjalizując się w sieciach i systemach komputerowych. Ma 40 lat. Mieszka w Warszawie. Wolny czas najchętniej spędza ze swoimi córkami oraz w górach. Jeździ na rowerze, na nartach, pasjonuje go muzyka i sztuka współczesna.

http://www.wirtualnydoradca.pl    InteliWISE - lider rozwoju oprogramowania optymalizującego obsługę klienta, transakcje online oraz marketing internetowy. Dostawca innowacyjnych rozwiązań opartych na sztucznej inteligencji: Wirtualny Doradca, interaktywne multimedialne FAQ, Wirtualny Sprzedawca… Wdrożenia InteliWISE bazują na sieciach neuronowych, technologii NLP, dynamicznej animacji obrazu i wielojęzykowej syntezie mowy. Pomagają uatrakcyjnić strony WWW, zwiększyć sprzedaż, budować pozytywne relacje z klientem oraz zmniejszać koszty jego obsługi. InteliWISE to jedyna spółka informatyczna notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych rynku NewConnect posiadająca zespół w Dolinie Krzemowej. Firma wspierana jest strategicznie przez Intel Capital, jej akcjonariuszem jest Grupa Asseco. Wśród kluczowych klientów są m.in.: Comcast Corporation, Kraft Foods, PLL Lot.

netafora