Dom » Budownictwo

Nowy Prezes Zarządu Monier Sp. z o.o.

Frank Schnieber jest od 1 stycznia 2009 roku Prezesem Zarządu Monier Sp. z o.o. w Polsce.

Frank Schnieber posiada dyplom z ekonomii międzynarodowej oraz wieloletnie doświadczenie w branży materiałów budowlanych w krajach Europy Wschodniej. Przez kilka lat zajmował stanowisko Dyrektora Regionalnego w firmie Raab Karcher Baustoffe, po czym w 2000 roku dołączył do Grupy Monier - światowego lidera materiałów dachowych. Frank Schnieber jest Prezesem Zarządu Monier Europy Wschodniej (Polska, Rosja, Ukraina) oraz Turcji i pełniąc te funkcje już nadzorował działania Monier Polska przez ostatnie osiem lat. Przejął obowiązki po prezesie Wojciechu Gątkiewiczu, który odszedł z firmy z końcem 2008 roku.

Frank Schnieber ma wieloletnie doświadczenie w rozwijaniu nowych rynków i budowaniu silnych marek w branży materiałów budowlanych. Główną ambicją nowego Prezesa w roku 2009 jest kontynuacja osiągnięć Monier Sp. z o.o. - Rynek materiałów budowlanych zmienia się dynamicznie. Dołożymy jednak wszelkich starań, aby zapewnić wszystkim naszym partnerom - klientom, pracownikom, dostawcom i udziałowcom osiągnięcie dobrych wyników w sytuacji rynkowej, która stawia wszystkim bardzo wysokie wymagania - podkreśla Frank Schnieber.

Monier Sp. z o.o. jest wiodącym producentem pokryć dachowych w Polsce należącym do Grupy Monier. Firma - łącząc dwie mocne marki Braas i RuppCeramika - jest liderem na rynku cementowych oraz ceramicznych pokryć dachowych, jak również w obszarze akcesoriów dachowych. Monier Sp. z o.o. posiada w Polsce trzy zakłady produkcyjne.

Monier jest światowym liderem w produkcji materiałów do pokrywania dachów. Firma posiada 46 zakładów produkcyjnych i osiąga roczna sprzedaż większą niż 1,6 miliardów euro.

Pegasus Public Relations