Dom » Wnętrza

Nuta komfortu

Łóżko jest najważniejszym meblem w domu. Spędzamy w nim przynajmniej 1/3 naszego życia. Powinno być miejscem, w którym regenerujemy siły i koimy nerwy. Jednak aby sen naprawdę był wypoczynkiem, potrzebne jest nie tylko wygodne łóżko, ale też odpowiedni materac.

Badania mówią, że 1/3 życia przesypiamy. Jednak w łóżku spędzamy o wiele więcej czasu  - leżąc w nim czytamy książki, oglądamy filmy,  planujemy nowy dzień. Spędzając tyle czasu w pozycji leżącej lub półleżącej narażamy swój kręgosłup na skrzywienie, a siebie na ból i niewyspanie.

Dlatego ważny jest wybór materaca, który będzie chronił nasze zdrowie. Do wyboru mamy coraz to nowsze rozwiązania: materace sprężynowe, lateksowe, termoelastyczne, kieszeniowe. Wszystkie dbają o nasz kręgosłup i komfortowy sen. Jednak, aby mebel służył nam długo musi  być nie tylko wygodny, ale też trwały i higieniczny. Taki materac posiada w swojej ofercie firma Janpol. Jest to model kieszeniowo - sprężynowy Nuta. Każda sprężyna została umieszczona w osobnej kieszonce z tkaniny. Do wykonania tego materaca posłużono się, nowatorską na polskim rynku, technologią Hi-Low. 7-strefowe sprężyny gwarantują dwa pionowe, niezależne stopnie sprężystości o różnej wysokości. Dzięki temu zwiększona jest elastyczność punktowa materaca. Lateksowe płyty, które znajdują się po dwóch stronach kieszeniowego wkładu nie szkodzą naszej skórze i drogom oddechowym. Dodatkowo – ograniczają rozwój roztoczy. Dzięki temu materac Nuta chroni nasze zdrowie, pomaga zachować porządek w sypialni i dba o nasz głęboki sen.

Nuta

Producent: Janpol