Motoryzacja » Transport

O express nartach

Express narty to wspaniały sposób na spędzenie dnia w górach. Jak wygląda taka oferta od strony organizatora np. przedsiębiorstwa Piotrans Przewozy osobowe.

Piotrans Przewozy osobowe organizuje zwykle express narty Wrocław – Zieleniec głównie małymi samochodami  (osiem osób oraz kierowca) dającymi wygodę podróżowania swoim Klientom. Ponadto atutem jest odbiór narciarzy spod domu lub innego wyznaczonego adresu na terenie Wrocławia oraz ich odwożenie po pełnym wrażeń dniu w wyznaczone miejsce.

Dzień pracy dla organizatora zaczyna się już wieczór przed wyjazdem. Musi dokładnie przeanalizować adresy spod których zabierani są Klienci. Tylko dobrze ułożony plan odbioru Klientów gwarantuje, że rano wszyscy chętni zostaną sprawnie i szybko zabrani. Duża część bagażowa pojazdu umożliwia zapakowanie Klientów wraz ze sprzętem narciarskim i innymi rzeczami potrzebnymi na stoku bez problemów. Firma stara się, aby maksymalnie o godzinie  siódmej trzydzieści samochód mógł wyjechać w trasę z narciarzami. Klienci Piotrans Przewozy osobowe najczęściej wyjeżdżają do Zieleńca. Przejazd do tej miejscowości z Wrocławia zabiera w zależności od warunków atmosferycznych od 1,5 do 2 godzin. Standardowo Klienci o godzinie dziewiątej trzydzieści już są na stoku. Po dojechaniu do miejscowości wypoczynkowej organizator stara się, aby każdy uczestnik został podwieziony pod wybrany stok narciarski, eliminując tym samym uciążliwy spacer w osprzęcie narciarskim.

Mała grupa umożliwia doskonały kontakt z organizatorem i możliwość dostosowania czasu wyjazdu do potrzeb narciarzy. Co to oznacza? Jeżeli grupa uzna, że wszyscy kończą jazdę na nartach o godzinie 15 i o tej porze chcą wyjechać z powrotem do domu to oczywiście nie ma problemu. Wystarczy wcześniej umówić się z kierowcą. Zwykle jednak Klienci starają się wykorzystać jak najwięcej czasu na stoku i wówczas wyjazd z ośrodka narciarskiego odbywa się planowo około godziny 16 30. Oczywiście również wcześniej ustalany jest plan rozwożenia klientów po Wrocławiu w drodze powrotnej. Nie raz się zdarza, że ktoś śpieszy się na pociąg czy autobus do innej miejscowości. Wówczas przedsiębiorstwo szczególnie stara się, aby taki Klient dostał się na odpowiedni dworzec o czasie.
Express narty są alternatywą dla spędzenia dnia w domu. Przedsiębiostwa  organizujące je dokładają wszelkich starań, aby przebiegały miło i bezpiecznie.

PIOTRANS Przewozy osobowe