Technologie » Komputery

Oracle wprowadza na rynek Oracle Imaging and Process Management 11g oraz Oracle Forms Recognition

Pierwsze w branży kompleksowe rozwiązanie do zarządzania przetwarzaniem obrazu i procesami pomaga przedsiębiorstwom przyspieszyć realizację procesów biznesowych, obniżyć koszty i usprawnić dostęp do informacji.

Firma Oracle zaprezentowała produkty Oracle Imaging and Process Management 11g i Oracle Forms Recognition. Obydwa rozwiązania wchodzą w skład platformy Oracle Fusion Middleware i są elementami oferowanego przez firmę Oracle rozwiązania do zarządzania dokumentami Enterprise Application Documents.

·         Oracle jest teraz jedyną firmą, która oferuje kombinację aplikacji biznesowych oraz rozwiązań do zarządzania procesami biznesowymi i treścią. Połączenie takie pomaga firmom zautomatyzować procesy biznesowe oparte na intensywnym przetwarzaniu dokumentów i obrazów, takich jak procesy regulowania zobowiązań, rekrutacji i przyjmowania nowych pracowników oraz rozpatrywania roszczeń.

·         Oracle Forms Recognition to najnowszy dodatek do pakietu rozwiązań Oracle do zarządzania treścią. Jest to rozwiązanie do inteligentnego rejestrowania danych, które umożliwia analizę, rozpoznawanie i klasyfikację dowolnego rodzaju dokumentów, w tym m.in. faktur, zamówień, listów przewozowych, czy formularzy roszczeniowych.

Oracle Imaging and Process Management 11g to kompleksowy, zintegrowany i ekonomiczny produkt do zarządzania obrazami dokumentów. Rozwiązanie to umożliwia konsolidację treści w ramach jednego repozytorium na platformie Oracle Universal Content Management, a ponadto pomaga klientom poprzez:

• zapewnienie obsługi treści w ramach aplikacji i procesów biznesowych dzięki fabrycznej integracji z oprogramowaniem biznesowym, takim jak pakiety Oracle E‑Business Suite i Oracle Business Process Management Suite;
  • usprawnienie procesów biznesowych obejmujących różne obszary działalności oraz stosujących transakcje oparte na dokumentach papierowych i transakcje elektroniczne;
  • uproszczenie wdrażania i przyspieszenie zwrotu z inwestycji dzięki bogatemu zestawowi szablonów rozwiązań, które udostępniają zdefiniowane fabrycznie przepływy pracy, zasady realizacji procesów, formularze danych i konsole analityczne;
  • wdrażanie rozwiązań do przetwarzania obrazu z obsługą w 27 językach.

Oracle Forms Recognition umożliwia automatyczne wyodrębnianie informacji niezbędnych do realizacji procesów biznesowych z dokumentów zarejestrowanych za pomocą rozwiązania Oracle Document Capture i zintegrowanych z odpowiednimi aplikacjami biznesowymi. Pozwala to przyspieszyć realizację procesów biznesowych i ograniczyć liczbę błędów wynikających z ręcznego wprowadzania danych.Rozwiązanie Oracle Forms Recognition jest również wyposażone w zaawansowane funkcje nauczania, umożliwiając przedsiębiorstwom i instytucjom oszczędzanie czasu i kosztów poprzez eliminację potrzeby tworzenia szablonów rejestrowania danych dla nowych typów procesów biznesowych, producentów i dokumentów.

Informacje dodatkowe

·         Oracle Imaging and Process Management 11g - webcast

·         Oracle Content Management

·         Oracle Enterprise Application Documents

·         Raporty analityków na temat Oracle Content Management

O Korporacji Oracle

Oracle jest największym na świecie dostawcą kompletnego, otwartego i zintegrowanego oprogramowania biznesowego oraz zestawów sprzętowych. Więcej informacji na stronie www.oracle.com

Znaki towarowe

Oracle i Java są zarejestrowanymi znakami towarowymi korporacji Oracle i/lub jej filii.

Inne nazwy mogą być znakami towarowymi zarejestrowanymi na rzecz odpowiednich osób uprawnionych.

KontaktKatarzyna Pilarska, PR Manager Oracle Polska, tel. 0 602 410 795

Oracle