Technologie » Internet

Partnerstwo Bluerank i Conversion

Agencja search engine marketing - Bluerank i firma Conversion, specjalizująca się w analityce internetowej, podpisały umowę o współpracy na zasadach wyłączności. Efektem partnerstwa jest poszerzenie oferty Bluerank w zakresie zaawansowanej analityki webowej.

Od 15 listopada tego roku w ramach działalności Bluerank funkcjonuje niezależna komórka analityki internetowej, za którą odpowiadają specjaliści z firmy Conversion. To rezultat wdrażanej od pewnego już czasu strategii rozwoju agencji - mówi Zbigniew Nowicki, Managing Director Bluerank.

Wybraliśmy ścisłą współpracę z doświadczonymi, certyfikowanymi analitykami, którzy wesprą Bluerank w świadczeniu usług opartych na zaawansowanej analityce webowej. To pozwoli zmaksymalizować efekty działań SEM realizowanych dla naszych kluczowych klientów.

Partnerstwo wpisuje się również w strategię Conversion, która współpracuje jedynie z podmiotami koncentrującymi się - podobnie jak ona - na oferowaniu usług najwyższej jakości... dodaje Paweł Ogonowski z Conversion.

Krok Bluerank i Conversion jest odpowiedzią na zapotrzebowanie rynku, na którym króluje performance marketing. Jak podkreślają przedstawiciele obu firm, dziś nie kupuje się usług marketingowych - dzisiaj kupuje się efekty, a więc działania ukierunkowane na osiągnięcie konwersji - konkretnej, mierzalnej reakcji odbiorców. Dzięki umiejętnemu połączeniu search engine marketingu i analityki internetowej można to osiągnąć uzyskując ponadprzeciętne wyniki.

Eksperci Conversion współpracujący przy projektach agencji Bluerank są członkami Stowarzyszenia Analityki Internetowej oraz certyfikowanymi konsultantami Google Analytics.

Bluerank http://www.bluerank.pl http://bluerank.blogspot.com

Conversion http://www.conversion.pl http://www.conversion.pl/blog/

Bluerank Sp z o.o. - agencja search engine marketing. Partner czołowych polskich agencji interaktywnych i domów mediowych, specjalizujący się w marketingu wyszukiwarek internetowych w Polsce i na świecie. Realizator międzynarodowych projektów z zakresu search engine optimization, a także kampanii SEM na rynku polskim. Członek Interactive Advertising Bureau, międzynarodowego stowarzyszenia zrzeszającego firmy, które wypracowują standardy biznesowego i reklamowego wykorzystania Internetu, oraz SEMPO - światowej organizacji firm i specjalistów związanych z search engine marketing. Certyfikowany konsultant Google w zakresie Google Adwords (Google Adwords Qualified Company.) oraz Google Analytics (Google Analytics Authorized Consultant).

Conversion - analityka internetowa i optymalizacja konwersji. Pierwsza w Polsce firma specjalizująca się w optymalizacji konwersji i analityce internetowej. Koncentracja na wyżej wymienionych obszarach zapewnia klientom lepsze rezultaty w krótszym czasie. Konsultanci Conversion to certyfikowani analitycy Google Analytics (Google Analytics Individual Qualification) oraz członkowie Stowarzyszenia Analityki Internetowej (Web Analytics Association). Ich wiedza i doświadczenie zbudowane są na bazie realizacji biznesowych projektów dla międzynarodowych korporacji i polskich spółek akcyjnych.

Bluerank - agencja search engine marketing