Firma » Biznes

Pewność siebie to pierwszy krok do sukcesu

Agora Bytom oraz Fundacja Sukcesu Pisanego Szminką organizują kolejne spotkanie z cyklu „Sukces TO JA”. Bezpłatne warsztaty pod hasłem „Zwiększ swoją pewność siebie” odbędą się 24 maja. Trwają zapisy.
To będzie trzecie tego typu spotkanie zorganizowane w Agorze Bytom. Odbywa się w ramach ogólnopolskiego cyklu „Sukces TO JA”, który poświęcony jest przedsiębiorczości i rozwojowi kobiet. W warsztatach biorą udział panie aktywnie poszukujące zatrudnienia, informacji dotyczących zakładania własnej firmy i powrotu na rynek pracy po dłuższej przerwie. Ideą przewodnią planowanego na 24 maja spotkania jest pewność siebie.

- Jak pokazały badania przeprowadzone przez naszą fundację, połowie kobiet brakuje pewności siebie. Oznacza to, że co druga z nas z powodu przeświadczenia o własnych ograniczeniach nie daje sobie szansy na pełną zawodową realizację. Chcemy odwrócić ten trend. Stąd pomysł, by organizować cykliczne spotkania poświęcone przedsiębiorczości kobiet. Czasem wystarczy jedna dobra rada, żeby zdać sobie sprawę z potencjału, który w nas drzemie – mówi Katarzyna Ryfka-Cygan, ambasadorka programu „Sukces TO JA” oraz ekspert e-commerce, która prowadzi warsztaty w Agorze Bytom.

Spotkanie „Zwiększ swoją pewność siebie” odbędzie się w czwartek (24 maja) o godz. 18.00. Jak podkreśla Hanna Petters, dyrektor Agory Bytom, warsztaty inspirują uczestniczki do dzielenia się doświadczeniami i do działania. - Brak wiary we własne możliwości to powszechny problem. Rozmowa bardzo kobietom pomaga – widzą, że nie są odosobnione i że dzięki wiedzy oraz wsparciu mogą zwiększyć pewność siebie i osiągnąć sukces. Cieszymy się, że możemy uczestniczyć w projekcie, który pomaga kobietom uwierzyć w swoje możliwości – dodaje.

Na warsztaty można zapisać się na stronie Fundacji Sukcesu Pisanego Szminką.

Agora Bytom to multigaleria w centrum Bytomia. Na prawie 57 tys. mkw. mieści się 120 sklepów oraz punktów usługowych, klub fitness, centrum rozrywki, kino i sala widowiskowa. Właścicielem obiektu jest norweska spółka Borgestad ASA, a zarządzaniem galerią zajmuje się spółka Idea Property & Asset Management.

„Sukces TO JA” - „Zwiększ swoją pewność siebie”

24 maja 2018 r., godz. 17.00

Agora Bytom, Pl. Kościuszki 1

Sala Kameralna (poziom +3)

Wstęp wolny – zapraszamy!

PREXPERT