Firma » Bankowość

Pierwszy na świecie ROR z metalową kartą debetową ze stopu srebra i niklu

Noble Bank wprowadza kolejny produkt, który wyznaczy nowe standardy na rynku. Jako pierwszy na świecie, zaproponuje swoim Klientom najnowsze elitarne rozwiązanie MasterCard – pierwszą metalową kartę debetową, wykonaną ze stopu srebra i niklu.

Metalowy pieniądz – powrót w wielkim stylu

Noble Bank jest pionierem na rynku profesjonalnego private bankingu w Polsce – jako jedyny, od początku tworzony był specjalnie z myślą o obsłudze najbardziej wymagających Klientów. Co za tym idzie, wszystkie oferowane przez nas rozwiązania – od doradztwa najwyższej klasy private bankierów i szytych na miarę strategii, przez jedyną dedykowaną wyłącznie obsłudze private banking ogólnopolską sieć – są rozwiązaniami najwyższej klasy. Rok temu, jako jedyni w Polsce, zaoferowaliśmy wybranym Klientom standard najbardziej prestiżowej, metalowej karty kredytowej MasterCard World Elite z 1 milionem limitu kredytowego. Dziś z dumą wprowadzamy nowe, przełomowe na rynku rozwiązanie – Klienci Noble Banku, jako pierwsi i jedyni na świecie, nawet płacąc kartą debetową, będą korzystać z najbardziej luksusowej karty wykonanej ze stopu srebra i niklu. Ta innowacja ma symboliczny wymiar - dla Klientów Noble Bank nie ma rzeczy zbyt dobrych” – mówi Mariusz Latek, Dyrektor Zarządzający Obszarem Sieci Sprzedaży Getin Noble Bank.

Wysoko oprocentowany ROR

Ta sama zasada dotyczy pozostałych rozwiązań zastosowanych w całej konstrukcji nowego ROR, do którego przypisana jest karta. Zgodnie z filozofią Noble Banku, który tworzy produkty z myślą o potrzebach najzamożniejszych Polaków – nawet tak prosty produkt jak ROR ma za zadanie w każdej chwili chronić i pomnażać majątek Klienta. Obok klasycznych funkcjonalności, jak wygodna bankowość online, darmowe wypłaty z bankomatów w Polsce i na całym świecie czy bezpłatne przelewy internetowe, rachunek wyróżnia bardzo wysokie oprocentowanie stawką WIBOR O/N, która na dzień 22 sierpnia 2012 roku wynosi 4,74%. Oprocentowanie rachunku naliczane jest w dni robocze.

„Klienci Noble Banku to głównie przedsiębiorcy – ludzie, którzy szanują swoje pieniądze, ale także czas. Naszym zadaniem jest stworzenie takich rozwiązań, które pozwolą jak najefektywniej zarządzać ich majątkiem, także wtedy, gdy oni nie mają na to czasu. Dzięki wysokiemu oprocentowaniu rachunku, nawet bieżące środki na koncie, których Klient nie zdążył jeszcze korzystnie ulokować czy zainwestować, wciąż na siebie zarabiają” – mówi Mariusz Latek.

Rachunek będzie posiadał także dodatkowe funkcjonalności. Między innymi możliwość limitu kredytowego do 100 tysięcy złotych, która zapewni komfort szybkiego dostępu do wolnych środków bez konieczności starania się o kredyt. Dostępne w ramach bankowości internetowej narzędzia analityczne pozwolą zaś Klientom na stałą obserwację i kontrolę całości swojego portfela inwestycyjnego.

W ramach premiery pierwszego na świecie ROR z metalową kartą debetową, Noble Bank przygotował dla Klientów także dodatkową ofertę: wszyscy posiadacze nowego rachunku będą mogli założyć tzw. „Lokatę na otwarcie”, oprocentowaną aż  7% w skali roku. Tę trzymiesięczną lokatę można założyć dla kwoty od 50 do 100 tysięcy złotych.

Czym  wyróżnia się najwyższy standard private banking w Noble Banku?

·     Kompleksowe doradztwo. Bankowość w takim wydaniu to nie zwykła usługa, ale przede wszystkim doradztwo – zgodnie z filozofią „Banku na pokolenia”, to zarządzanie całym rodzinnym majątkiem, tzw. wealth management. Kompleksowy consulting obejmuje zarówno szeroką skalę doradztwa inwestycyjnego (indywidualnie profilowane portfele inwestycyjne, asset management, niestandardowe produkty), jak i doradztwa biznesowego, podatkowego czy w zakresie nieruchomości. Ważnym elementem jest także networking - kojarzenie biznesów Klientów i łączenie ich interesów.

·     Relacje i indywidualne podejście. Private Bankerzy, którzy zarządzają majątkami klientów w Noble Banku, to pierwsza liga bankowości – najwyższej klasy doradcy, a przede wszystkim biznesowi praktycy. Każdemu z klientów tworzą szyty na miarę portfel inwestycyjny: wyprzedzające rynek rozwiązania, inwestycje w fundusze, w nieruchomości, ale także w ekskluzywne dobra, np. w sztukę (Art banking). Zgodnie z kilkusetletnimi tradycjami bankowości, w takim modelu bankier staje się często biznesowym powiernikiem i przyjacielem domu - stoi na straży rodzinnych interesów.

·   Ekspertyza. Dzięki eksperckiemu zapleczu i kompetencjom Noble Securities czy Noble Funds, Noble Bank może zaoferować Klientom kompleksową obsługę najwyższej klasy specjalistów w jednym miejscu.

·      Unikalne usługi - np. dostęp do niestandardowych, wyprzedzających rynek rozwiązań inwestycyjnych; obrót nieruchomościami; emisje obligacji korporacyjnych, FIZ

·      Private Banking to także dbałość i szacunek dla prywatnego czasu klientów. Z myślą o nim powstał Noble Concierge – ten zespół specjalistów, którzy pracują przez 24/7, to więcej niż najlepszy asystent. To elitarny klub, którego członkowie mają dostęp do miejsc, wydarzeń
i zakupów, pozornie nieosiągalnych.

RC2