Rozrywka i wypoczynek » Gry

Pixel Crow Games zapowiada grę Food Truck Empire

Na platformie Steam zadebiutowała karta Food Truck Empire, gra 3D z gatunku tycoon, wraz z trailerem pokazującym pierwszy gameplay. Tytuł jest koprodukowany przez Pixel Crow Games S.A., studio z grupy kapitałowej Movie Games S.A. Jednocześnie Movie Games będzie wydawcą gry.

Na platformie Steam zadebiutowała karta Food Truck Empire, gra 3D z gatunku tycoon, wraz z trailerem pokazującym pierwszy gameplay. Tytuł jest koprodukowany przez Pixel Crow Games S.A., studio z grupy kapitałowej Movie Games S.A. Jednocześnie Movie Games będzie wydawcą gry.

Food Truck Empire pozwala graczowi zarządzać i budować kulinarne imperium z perspektywy izometrycznego 3D. To największa produkcja w historii studia Pixel Crow Games S.A., będącego koproducentem w projekcie.

Gra oferować będzie między innymi możliwość stworzenia swoich własnych customowych food trucków, budowy i rozbudowy naszej siedziby głównej oraz dobieranie, odkrywanie i projektowanie menu posiłków do potrzeb klientów. Wszystko okraszone lekkim, przyjemnym tonem. Nie zabraknie też elementów humorystycznych. Tytuł realizuje zespół Lichthund, znany z filmu “Wszystko z nami w porządku”, traktującego o polskie scenie gier typu indie.

- Food Truck Empire to nasza pierwsza gra z gatunku tycoon. Gatunek jest niezwykle popularny, co udowadniają sukcesy takich tytułów jak Planet Zoo czy Jurassic World Evolution. Zarazem wciąż jest w nim miejsce na projekty indie, i wpasowanie się w tę niszę jest naszym celem. Projekt cechuje przyjemna, kolorowa grafika, która powinna spodobać się szerokiemu gronu odbiorców, a która dzięki stylizacji bardzo wolno się starzeje - mówi Damian Gasiński, prezes zarządu Pixel Crow Games S.A.

Data premiery Food Truck Empire jeszcze nie została określona. Strategia marketingowa gry zakłada synergię wewnątrz grupy Movie Games - szczególnie z Food Truck Simulator, tytułem DRAGO entertainment, twórców zeszłorocznego hitu Gas Station Simulator.

Food Truck Empire to nie jest jedyna producja w Pixel Crow. Spółka aktywnie rozwija projekt legendy gamedev - Maćka Miąsika - Total Alarm i prowadzi zaawansowane rozmowy z potencjalnymi wydawcami gry Fire Commander.

O Pixel Crow Games Pixel Crow Pixel Crow Games S.A. to niezależne polskie studio produkcji gier wideo. Marka Pixel Crow została stworzona przez Macieja Miąsika i Adama Kozłowskiego, pionierów polskiej branży developmentu gier. Twórcy poznali się podczas produkcji pierwszej odsłony serii Wiedźmin, po czym połączyli siły, aby stworzyć Beat Cop - docenioną przez graczy i krytyków grę przygodową. Wkrótce po założeniu studia do zespołu Pixel Crow dołączyli Łukasz Pisarek, kolejny weteran branży gier, oraz utalentowany młody developer Damian Gasiński, obecnie Prezes Zarządu.

Franciszek Szukała