Rozrywka i wypoczynek » Prezenty

Poczta kwiatowa. O czym musisz pamiętać, zamawiając kwiaty online?

Zamówiłeś bukiet kwiatów z dostawą pod same drzwi, ale poczta kwiatowa nie dotarła na czas? A może kompozycja, którą wybrałeś, wygląda inaczej niż na zdjęciu? Zwłaszcza jeśli były to kwiaty na imieniny czy urodziny, to zawirowania terminowe mogły być szczególnie bolesne.

W poniższym artykule dowiesz się, jak uniknąć nieprzyjemnych rozczarowań i czym kierować się w wyborze kwiaciarni internetowej.

Jak uniknąć błędów, zamawiając kwiaty na imieniny czy urodziny przez Internet?

Zamawianie kwiatów online to wygodne i popularne rozwiązanie, ale warto wziąć pod uwagę pewne czynniki, by uniknąć potencjalnych problemów. Oto kilka kwestii, na które powinieneś uwzględnić, aby poczta kwiatowa mogła dostarczyć bukiet na czas oraz by spełnił on Twoje oczekiwania.

1. Podaj dokładne dane odbiorcy. Upewnij się, że podajesz poprawne informacje dotyczące osoby, do której mają dotrzeć kwiaty. Błąd w adresie czy numerze telefonu może skutkować tym, że poczta kwiatowa nie dostarczy ich we właściwe miejsce.
  2. Zaplanuj datę dostawy. Zadbaj, aby złożyć zamówienie wystarczająco wcześnie, zwłaszcza jeśli mają być to kwiaty na imieniny, urodziny czy inne okazje wymagające dostarczenia bukietu konkretnego dnia.
  3. Sprawdź, jak bukiet wygląda w rzeczywistości. Najlepiej zdecyduj się na florystki, których kompozycje kwiatowe widziałeś już wcześniej na żywo lub strony internetowe, na których znajdziesz zdjęcia autorskich realizacji. Zdarza się, że w kwiaciarni online pokazywane są bukiety, które nie pokrywają się z rzeczywistością — upewnij się, że to własne kompozycje. Dzięki temu unikniesz nieprzyjemnego rozczarowania.
  4. Zadbaj o całokształt. Zastanów się, co chcesz powiedzieć przy pomocy wysłanego bukietu, aby nie popełnić kwiatowego faux pas. Jeśli nie czujesz się pewnie, możesz poprosić o wsparcie kwiaciarnię, która często posiada gotowe propozycje na daną okazję. Jednocześnie dopytaj o dostępne opcje — może warto tym razem wybrać flowerbox lub dołączyć do kwiatów coś słodkiego?

Bukiety imieninowe zamówisz na: https://floli.pl/kategoria-produktu/okazje/imieniny/

Poczta kwiatowa na terenie Warszawy

Aby uniknąć rozczarowania zamówionym bukietem lub jego doręczeniem, warto wybierać zaufane kwiaciarnie, czytać opinie innych klientów i starannie sprawdzić warunki dostawy. Poszukując odpowiedniego miejsca, sprawdź również poprzednie realizacje i dopytaj, czy zdjęcia widniejące na stronie są zgodne z rzeczywistymi kompozycjami. Dzięki temu unikniesz niemiłego zaskoczenia realnym wyglądem bukietu oraz zminimalizujesz ryzyko wystąpienia problemów z dostawą.

Na terenie Warszawy i okolic świeże kwiaty dostarcza kwiaciarnia internetowa Floli.pl, która cieszy się zaufaniem i zadowoleniem klientów. Wybierz pachnący bukiet lub flowerbox, który może zawierać nie tylko róże czy hortensje, ale również słodkie makaroniki. Co ważne, zdjęcia widniejące na stronie internetowej prezentują autorskie realizacje, które są w pełni zgodne z rzeczywistym wyglądem kompozycji. Nie czekaj na ostatnią chwilę, złóż zamówienie, a poczta kwiatowa dostarczy  prezent wprost do rąk bliskiej Ci osoby!

bukiet kwiatów

Źródło fotografii: pixabay.com