Technologie » Telekomunikacja

Polycom umożliwia zdalną współprace w czasie rzeczywistym w niemieckiej kancelarii Luther

Polycom, globalny lider w dziedzinie komunikacji i współpracy zunifikowanej (UC&C), poinformował dziś, że niemiecka kancelaria prawnicza Luther Rechtsanwaltsgesellschaft wdrożyła rozwiązania do współpracy wideo Polycom® RealPresence® zintegrowane z IBM Sametime.

Dzięki wspólnym rozwiązaniom IBM i Polycom teraz każdy z 700 pracowników kancelarii pracujący w jednym z 17 oddziałów na całym świecie, może bezpiecznie łączyć się i współpracować za pomocą wideo o najwyższej rozdzielczości z dowolnego urządzenia.

"Daliśmy naszym pracownikom wolności. Wolność do łączenia się i odbywania swoich spotkań w dowolnym miejscu przy użyciu wideo, bez konieczności martwienia się o format, lokalizację, przepustowości, jakości i bezpieczeństwo." - powiedział Andreas Gaebisch, CIO w kancelarii Luther.

Luther to wiodąca niemiecka kancelaria prawna, a zarazem jedna z najlepszych firm prawniczych w Europie. Firma mając oddziały w 11 niemieckich miastach oraz w Brukseli, Budapeszcie, Londynie, Luksemburgu, Szanghaju i Singapurze, potrzebowała bezpiecznego, efektywnego i niezawodnego narzędzia do spotkań które by sprostało wielogodzinnym spotkaniom i współpracy między urzędami, partnerami i klientami,.

Andreas Gaebisch dodaje, że przez trzy miesiące on i jego zespół szukał i testował rozwiązania do współpracy wideo, które integrowały by się z istniejącą siecią w firmie IBM Social Communications Platform. Przeważyło to, ze rozwiązania Polycom RealPresence Platform są w pełni bezpieczne, działają na otwartej platformie i łatwo się integruje z rozwiązaniem IBM Sametime. Po wdrożeniu rozwiązań Polycom by porozmawiać twarzą-w-twarz z dowolnym innym użytkownikiem lub dołączyć do spotkania wideo wystarczy by pracownik po prostu kliknął na wybraną osobę na swojej liście kontaktów IBM Sametime.

"Wideo daje możliwość obserwowania reakcji i mowy ciała ludzi, dzięki czemu nieporozumienia zdarzają się  znacznie rzadziej niż przy zwykłej rozmowie telefonicznej. Zobaczyć znaczy uwierzyć" – dodał Gaebisch.

Luther wykorzystuje współpracę wideo na wiele sposobów:

• Komunikacji, współpracy i udostępniania danych przez zespół w czasie rzeczywistym

• Przesłuchiwania świadków

• Przeprowadzaniu procesu rekrutacji

• Spotkań zespół spotkania znajdujących się w wielu lokalizacjach

"Inwestując w nowe technologie, chcesz mieć pewność, że będzie ona nadal standardem za pięć lat. Wybierając firmę Polycom i znając historię tworzenia przez nią technologii opartej na otwartych standardach, jesteśmy przekonani, że dokonaliśmy właściwego wyboru." - dodał Gaebisch.

pawel itbc