Gospodarka » Żywność
Poznaj przepis Vegety na udane święta!
Czy już czujesz w powietrzu aromat świąt Bożego Narodzenia? To wyjątkowy okres, w którym zbieramy się z najbliższymi, aby wspólnie celebrować ten magiczny czas. W grudniu niezapomniane chwile przeplatają się z wyjątkowymi doznaniami kulinarnymi, a przygotowywanie tradycyjnych potraw staje się wyzwaniem, które chętnie podejmujemy. W wielu domach tradycją jest przygotowywanie aż 12 potraw wigilijnych. Jak sprawić, aby gotowanie stało się prawdziwą przyjemnością? Marka Vegeta ma na to przepis!
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Wigilijny stół rozmaitości
24 grudnia to magiczny czas, kiedy zbieramy się z bliskimi, aby wspólnie celebrować Wigilię. Tradycyjnie na naszych stołach pojawia się 12 potraw, a wyjątkowe zapachy grzybów, kiszonej kapusty czy aromatyczny barszcz czerwony tworzą niepowtarzalną atmosferę. Głębie tych tradycyjnych smaków pomoże wydobyć VEGETA Uniwersalna! Oryginalne połączenie i starannie dobrane proporcje przypraw i suszonych warzyw sprawiają, że zastosowania VEGETY są nieograniczone. Produkt sprawdzi się doskonale do przygotowania zup, dań warzywnych i mięsnych, duszonych oraz grillowanych. Z pewnością sprawi, że do smaków wigilijnej kolacji będziemy tęsknić przez cały rok.
Pomysł na wigilijne danie od marki VEGETA
Jednym z tradycyjnych i uwielbianych przez Polaków dań świątecznych jest barszcz wigilijny – trudno wyobrazić sobie Boże Narodzenie bez tej potrawy. Ta aromatyczna świąteczna zupa podawana jest zazwyczaj z uszkami jako pierwsze wigilijne danie, po to, aby w zimowy wieczór rozgrzać przybyłych gości. Jej esencjonalny smak i wyrazisty aromat uzyskamy za sprawą dodania do potrawy Piramidki Smaku VEGETA do barszczu czerwonego. To mieszanka przypraw, ziół i warzyw zamknięta w praktycznej i łatwej do użycia torebce. Produkt jest w 100% naturalny i nie zawiera soli. Piramidkę łatwo i szybko można także usunąć z garnka i delektować się smakiem potrawy bez konieczności wyławiania pojedynczych przypraw z talerza.
Przepis na wigilijny barszcz od marki VEGETA
Składniki na 4 porcje:
1,5 litra świeżej wody
5 średnich buraków, obranych i pokrojonych na ćwiartki
2 średnie marchewki, obrane i pokrojone na kawałki
1 duża pietruszka, obrana i pokrojona na kawałki
1 cebula, obrana i pokrojona w grubą kostkę
½ selera, pokrojonego w kostkę
1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny
2 suszone grzyby, namoczone w ciepłej wodzie i pokrojone w paski
1 Piramidka Smaku VEGETA do barszczu czerwonego
1 kostka bulionu warzywnego VEGETA Natur
Sposób przygotowania:
1. Buraki, pozostałe warzywa i namoczone suszone grzyby umieścić w dużym garnku, zalać zimną wodą.
2. Dodać Piramidkę Smaku VEGETA do barszczu czerwonego i kostkę bulionu warzywnego VEGETA Natur.
3. Gotować na wolnym ogniu przez około godzinę, aż warzywa staną się miękkie, a bulion nabierze głębokiego smaku.
4. Pod koniec gotowania dodać łyżkę octu wina lub soku z cytryny, aby podkreślić smak i nadać lekkiej kwaskowatości.
5. Wyjąć Piramidkę Smaku VEGETA do barszczu czerwonego.
6. Przygotować uszka do barszczu według osobnego przepisu lub wg preferencji.
7. Barszcz podawać gorący, posypany posiekaną świeżą zieleniną, np. koperkiem lub pietruszką.
Smacznego!
VEGETA - Smak, który inspiruje.
Nadesłał:
walk_pr
|
Komentarze (0)