Technologie » Komputery

Premiera do drugiej potęgi

Duopack BPH338/343, czyli zestaw czerni i koloru dla użytkowników atramentowych drukarek HP to najnowsza propozycja w ofercie marki Black Point. Podwójne pakietowanie to nie wszystko, bo jako gratis do kompletu dodawany jest papier fotograficzny.

Polski producent materiałów do druku - Black Point SA - wprowadza do oferty nową grupę produktów. Po linii tonerów monochromatycznych Super Plus, linii atramentów XL i zestawów Multipack do gamy materiałów marki Black Point  dołączają Duopacki - zestawy pakietowane po dwa kartridże atramentowe - w czerni i kolorze. Pierwszym z linii jest Duopack  BPH338/343, złożony z czarnego atramentu BPH338 i trójkolorowego BPH334, kompatybilny z popularnymi modelami HP DeskJet, Photosmart i Officejet. Zestaw Black Pointa jest 25% bardziej opłacalny od materiałów producenta sprzętu, a dodatkowo zawiera opakowanie papieru fotograficznego (format A6, gramatura 230g, 16 arkuszy).

- Strategicznym celem naszej marki jest poszerzanie spektrum oferowanych materiałów, ich ciągłe ulepszanie i przygotowywanie dla klientów możliwie, jak najbardziej atrakcyjnych produktów. Duopack spełnia te założenia - kupując atramenty w podwójnym zestawie użytkownik nie tylko zaoszczędzi pieniądze na eksploatacji, ale również otrzyma od nas  przydatny bonus w postaci papieru do druku zdjęć - mówi  Piotr Drzewiecki, menedżer produktu w Black Point SA.

Wydajność kartridży atramentowych marki Black Point sprawdzana jest zgodnie z normą ISO/IEC 24711:2006. Duopack BPH338/343 oraz wszystkie produkty marki Black Point został objęty dożywotnią gwarancją zarówno na produkt, jak i na drukarkę. Stosowanie kartridży Black Pointa nie powoduje utraty gwarancji producenta.

Informacje o firmie

Black Point S.A. jest założycielem działającej na światowym rynku materiałów do druku Grupy Black Point. W jej skład wchodzą: spółka Black Point, producent i właściciel marki materiałów eksploatacyjnych Black Point, Eco Service, ogólnoświatowy broker pustych kartridży, niemiecka spółka TBG, która wspiera działania Eco Service na rynku zachodnioeuropejskim oraz Eco Service China aktywna na Dalekim Wschodzie.

Firma Black Point ma ponad 20-letnie doświadczenie w branży. Pod marką Black Point oferuje tusze, tonery, papier fotograficzny, rolki do faksów i taśmy do drukarek igłowych. Marka Black Point to wysokiej jakości materiały do druku, które cechuje zwiększona wydajność i niezawodność. Wszystkie parametry potwierdzają restrykcyjne systemy kontroli wewnętrznej i zewnętrznej. Black Point przestrzega norm ISO, posiada własne laboratorium badawcze, współpracuje z renomowanymi ośrodkami badawczymi, m.in. Rochester Institute of Technology, TÜV Rheinland, Chip Lab oraz Instytutem Innovationstechnik w Niemczech.  Od maja 2010 roku akcje Black Point S.A. są notowane na rynku NewConnect GPW w Warszawie.

Profitcomms