Firma » Biznes

Przedstawiciele Grupy Cerrad na gali Red Dot

Red Dot Award to najważniejsza nagroda w świecie designu. W gronie nagrodzonych nie zabrakło firmy Cerrad.

Kolekcja płytek gresowych Ceppo Nuovo z konceptu Cerrad x La Mania Home urzekła jurorów i została uhonorowana w kategorii Product Design. Nagrodzeni świętowali podczas uroczystej Red Dot Gala i Designers Night, które odbyły się 20 czerwca.

Nagroda Red Dot Design Award przyznawana przez Design Zentrum w Essen jest nazywana Oscarem designu i po raz pierwszy została wręczona w 1955 roku. Tylko w kategorii Product Design w tym roku zgłoszono do niej 4 433 produkty i innowacje z 60 krajów. Oceniało je profesjonale jury złożone z 48 niezależnych jurorów.

Uroczysta Gala odbyła się w niemieckim Essen. Niezwykłą atmosferę wydarzenia podkreślały czerwone dywany i zapierająca dech architektura wnętrza Aalto Theatre. Zwieńczeniem wieczoru była Designers Night, podczas której goście zgromadzeni w muzeum współczesnego wzornictwa - Red Dot Design Museum (w budynku dawnej kopalni Zollverein, wpisanej na listę światowego dziedzictwa UNESCO), mogli podziwiać nagrodzone produkty.

- Gala Red Dot jest wyjątkowym wydarzeniem. Cieszę się, że mogliśmy być w Essen i reprezentować Grupę Cerrad – mówi Tomasz Glegoła, Dyrektor Marketingu Cerrad. – To prawdziwe święto międzynarodowego designu – dodaje.

Nagrodzona kolekcja płytek firmy Cerrad - Ceppo Nuovo, powstała we współpracy marki Cerrad z La Mania Home. Ambasadorką projektu została Joanna Przetakiewicz. To kolekcja rodem z Mediolanu, która wiernie oddaje elegancję włoskiej skały. Występuje w trzech kolorach: silver, graphite, black, kilku formatach i dwóch wykończeniach powierzchni: polerowanej i matowej. Wśród formatów – slaby w wymiarze 120 x 280 cm i grubości 6 mm. Nagrodzone płytki gresowe są już w sprzedaży.

– Jesteśmy niezmiernie dumni ze zdobycia tej wyjątkowej nagrody w jednym z największych i najważniejszych na świecie konkursów w branży projektowej – mówi Paweł Smolarek, Chief Product Officer Cerrad. – Nagroda jest efektem wytężonej pracy całego zespołu i uznaniem dla naszego wzornictwa – dodaje.

Grupa CERRAD
press box

newss.pl

span class pea bd div njo tc z q c uuuwm data content feature vwic b yxk lf muxgbd ydynvb lylwlc lebkkf style webkit line clamp kurs na drona kursy uavo vlos bvlos gis ins