Gospodarka » Żywność
PRZEPIS: Cukinie z kaszą jaglaną i oliwkami czarnymi drylowanymi OLE!
Zobacz więcej zdjęć » |
Składniki:
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
· 2 duże cukinie
· 150g kaszy pęczak (najlepiej ekologiczną)
· Oliwki czarne drylowane OLE!
· Pomidorki koktajlowe
· 1 Cebula
· 1 kostka sera mozzarella
· 1 małe opakowanie drobnych pieczarek
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Cukinie kroimy na pół i wydrążamy środek
(jak na zdjęciu). Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy. Pieczarki kroimy na pół (jeśli są duże to kroimy w plasterki). Dodajemy do cebulki i smażymy, aż pieczarki będą przyrumienione.
Dodajemy kaszę i wszystko dokładnie mieszamy. Do środka cukinii wkładamy kaszę z warzywami, dodajemy na wierzch oliwki i pokrojone pomidorki. Całość posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy
w 180 stopniach przez ok. 20 minut. Jeśli wierzch jest za mało podpieczony na koniec przestawiamy
na funkcje grillowania.
Nadesłał:
Arni
|
Komentarze (0)