Gospodarka » Żywność

PRZEPIS: Cukinie z kaszą jaglaną i oliwkami czarnymi drylowanymi OLE!

PRZEPIS: Cukinie z kaszą jaglaną i oliwkami czarnymi drylowanymi OLE!
Zobacz więcej zdjęć »
PRZEPIS: Cukinie z kaszą jaglaną i oliwkami czarnymi drylowanymi OLE!

Składniki:

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

·         2 duże cukinie

·         150g kaszy pęczak (najlepiej ekologiczną)

·         Oliwki czarne drylowane OLE!

·         Pomidorki koktajlowe

·         1 Cebula

·         1 kostka sera mozzarella

·         1 małe opakowanie drobnych pieczarek

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Cukinie kroimy na pół i wydrążamy środek
(jak na zdjęciu). Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy. Pieczarki kroimy na pół (jeśli są duże to kroimy w plasterki). Dodajemy do cebulki i smażymy, aż pieczarki będą przyrumienione.

Dodajemy kaszę i wszystko dokładnie mieszamy. Do środka cukinii wkładamy kaszę z warzywami, dodajemy na wierzch oliwki i pokrojone pomidorki. Całość posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy
w 180 stopniach przez ok. 20 minut. Jeśli wierzch jest za mało podpieczony na koniec przestawiamy
na funkcje grillowania.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »