Gospodarka » Żywność

Przepisy na desery z dreszczykiem

Przepisy na desery z dreszczykiem
Zobacz więcej zdjęć »
Z okazji zbliżającego się Halloween Haribo przygotowało propozycję wyśmienitych deserów dla wszystkich tych, którzy lubią bać się ze smakiem. Owocowy poncz „Lodowa łapa” i przepyszne „Piankowe duchy” osłodzą każdą halloweenową imprezę.

W obchodzone 31. października Halloween, świat przechodzi we władanie duchów, czarownic i magicznych stworów. Za budzącymi strach maskami i strojami kryją się jednak roześmiane twarze amatorów dobrej zabawy z dreszczykiem. To właśnie z myślą o nich firma Haribo przygotowała propozycję pysznych, a zarazem prostych w przygotowaniu deserów. Zaserwowane na imprezie z okazji Halloween przyprawią małych i dużych gości o gęsią skórkę.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Poncz „Lodowa Łapa”

Składniki: żelki Haribo Złote Misie, soki: wiśniowy, jabłkowy, porzeczkowy, z owoców cytrusowych, dwie foliowe rękawiczki;

Przygotowanie: do foliowych rękawiczek wrzucamy żelki Haribo Złote Misie. Do jednej z nich wlewamy sok jabłkowy, a do drugiej wiśniowy. Rękawice wiążemy i wkładamy na kilka godzin do zamrażalnika, by „łapy” zamarzły. Do dużej przezroczystej miski wlewamy sok z czarnej porzeczki i dodajemy do niego pokrojone owoce. Kiedy sok w rękawiczkach zamarznie, wyjmujemy je z zamrażalnika. Oczyszczone z folii „Lodowe łapy” wrzucamy do przygotowanego wcześniej czarnego ponczu. Pływające łapy będą powoli rozpuszczać się w soku z owocami, uwalniając zamrożone żelki, z każdą chwilą wzbogacając smak magicznej mikstury.

„Piankowe duchy”

Składniki: patyczki z białej czekolady, sos z białej czekolady lub lukru, pianki Haribo Mallow Mania, wiórki kokosowe, płatki migdałowe;

Przygotowanie: Piankę Haribo Mallow Mania przebijamy dwoma czekoladowymi patyczkami tak, aby patyczki się krzyżowały. Następnie z kolejnych pianek tworzymy ducha lub przerażającego potwora nabijając je na patyczki i doklejając do pozostałych pianek. Tak powstałą rzeźbę polewamy białą czekoladą lub lukrem. Do smaku i dekoracji możemy również posypać ją wiórkami kokosowymi lub migdałami. Przygotowanie „Piankowych duchów” to pomysł na halloweenowy konkurs dla najmłodszych, który sprawi wiele smakowitej radości zarówno małym, jak i dorosłym amatorom zabawy z dreszczykiem.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Effective Public Relations
http://effectivepr.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »