Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Przytulne i słowiańskie – moda na domki w Zakopanem

Turyści przez cały rok odwiedzają Zakopane, które chętnie przyjmuje nowych gości. Miasto przyciąga niepowtarzalną ofertą turystyczną, ale warto także przyjrzeć się proponowanym kwaterom. Coraz częściej wybieramy domki wolnostojące. Dlaczego?

Wynajęcie domku na własny użytek jest ogromnym komfortem dla turystów, którzy mogą czuć się swobodnie, nie zważając na nieodpowiednich sąsiadów zza ściany. Zakopane ma wiele domków, z czego ciekawą ofertą są Domki Pod Reglami.

Co jest najważniejsze przy wyborze domku?

Domki Zakopane wpływają na poczucie prywatności gości, ale zanim zdecydujemy się na konkretne miejsce, warto wziąć pod uwagę kilka czynników. Przede wszystkim warunki sanitarne i wygoda użytkowania. Wszystkie domki goszczące turystów muszą zapewniać gościom węzeł sanitarny. Nie spotyka się już domków o tak niskim standardzie, w których nie ma łazienki czy toalety, ale warto zwrócić uwagę na higienę i wyposażenie miejsca. Po drugie – ważna jest lokalizacja, uciążliwe może być mieszkanie w domku, będącym daleko usytuowanym od głównych atrakcji miasta. Domki Pod Reglami mają bardzo dobrą lokalizację, ponieważ położone są w spokojnej dzielnicy Osiedle Krzeptówki Potok, ale jednocześnie znajdują się blisko Tatrzańskiego Parku Narodowego. Nieopodal są liczne szlaki turystyczne czy Dolina Kościeliska. Z okien domków doskonale widać Giewont. Kolejną istotną kwestią są dodatkowe atrakcje przyciągające klientów. Domki Pod Reglami zachęcają placem zabaw dla dzieci i dużym ogrodem wokół domków, właściciele umożliwiają przygotowanie grilla, skorzystanie ze SPA czy bilarda. Na terenie domków znajdują się wypożyczalnie sprzętu sportowego, np. rowerów górskich, nart czy skuterów śnieżnych. Te dodatkowe atrakcje z pewnością przyciągają wielu gości.

Wyposażenie domków w Zakopanem

Dogodna  lokalizacja, dobre warunki sanitarne oraz dodatkowe atrakcje wokół domku nie są jedynymi ważnymi elementami podczas wyboru domku. Istotne jest także wyposażenie, ze względu na konkurencyjność właściciele domków dokonują wszelkich starań by zachęcić gości. Podstawowe wyposażenie kuchni, łazienki i sypialni to za mało, domki wyposażone są w dodatkowe elementy takie jak kominek, darmowy Internet czy telewizja. Ważny jest także parking. Wystrój domków to kolejny walor. Domki Pod Reglami to stylowe, góralskie chaty zbudowane z grubych drewnianych bali i ozdobione w słowiańskim stylu. Wystrój góralski tworzy niepowtarzalny klimat tego miejsca, podnosząc tym samym walory estetyczne.

Przystępne ceny domków

Ceny domków są wyższe niż zwykłych pokojów w pensjonatach, ale za ceną przemawiają zdecydowanie lepsze warunki i możliwości użytkowania. Wynajęcie domku w Zakopanem to dobre rozwiązanie dla paczki znajomych czy rodziny, którzy przyjeżdżają na wspólny urlop. Wtedy kwota podzielona na osobę jest bardzo atrakcyjna, warto nawet byłoby dopłacić, by mieć taką wygodę, jaką gwarantują domki. Właściciele Domków pod Reglami oferują trzy oryginalne
 domki.

Pierwszy to chatka góralska o 65m kw przeznaczona dla 5-6 osób, której cena wynosi od 280 d0 390 zł za dobę w zależności od terminu i ilości osób w domku. Kolejne domki, czyli II A i II B to większe domki, usytuowane obok Willi Pod Reglami, także bardzo atrakcyjne, dwupoziomowe, ekskluzywne - mają trzy (II A) lub dwie (IIB) duże sypialnie, aneks kuchenny, estetyczną łazienkę i piękny taras. Ich cena jest wyższa, waha się między 390 zł a 490 zł w zależności od pory roku.

Domki w Zakopanem to ciekawa propozycja dla turystów, są wygodne, funkcjonalne i atrakcyjne cenowo. Zdecydowanie warto skorzystać z licznych ofert proponujących kwaterę w domku wolnostojącym.

Domki Zakopane