Gospodarka » Żywność
Regionalne pieczywo w ofercie Lidla
Lidl Polska stawia na polskie, regionalne produkty. Klienci mogą od teraz wybierać pieczywo od swoich ulubionych, lokalnych dostawców!
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Polskie produkty w Lidlu
Lidl Polska od samego początku swojej działalności współpracuje z polskimi dostawcami. Sprzedaż artykułów spożywczych od polskich producentów stanowi ponad 70 proc. obrotu sieci. Jednocze-śnie fundamentalną zasadą działalności Lidl Polska jest oferowanie warzyw i owoców w wysokiej jakości, a także atrakcyjnej, niskiej cenie.
Polskie produkty dostępne w Lidlu to nie tylko towary wytworzone w Polsce, to także wieloletnia współpraca z przedsiębiorstwami, które w swoją pracę wkładają całe serce.
Lokalne pieczywo
Każdy z nas ma swoje ulubione pieczywo, dlatego oferta Lidla jest bogata i zróżnicowana. Dzięki temu, sieć zaspokaja gusta wszystkich swoich klientów. Pieczywo w ramach „Piekarni w sercu Lidla” dostępne jest codziennie już od 6 rano, przez cały dzień.
Rozumiejąc potrzeby swoich klientów i ich przywiązane do lokalnych produktów, Lidl wprowadził do sprzedaży pieczywo od miejscowych dostawców. W zależności od regionu, klienci mogą wybie-rać spośród aż 11 rodzajów chleba. Wszystkie z nich są już pokrojone i zapakowane, dostępne na regałach obok wafli.
Na półkach znalazło się takie pieczywo jak:
• Chleb śląski (MDJ Gliwice / 700 g)
• Chleb wieloziarnisty Vital (400 g)
• Chleb z ziarnami (SPC / 400 g)
• Chleb żytni z ziarnami Vital (300 g)
• Chleb Piegusek (Drożdżyk / 500 g)
• Chleb kresowy (Gursz / 400 g)
• Chleb codzienny ( Drożdżyk / 500 g)
• Chleb Denar (Piekuś / 600 g)
• Chleb Talar (Piekuś / 600g)
• Chleb pszenno-żytni (dostępny w całej Polsce – Unipol i Nort / 550 g)
• Chleb złocisty (dostępny w całej Polsce - Oskroba / 400 g)
Nowości „Piekarni w sercu Lidla”
To nie jedyne nowości jakie Lidl oferuje w ramach swojej „Piekarni w sercu Lidla”. W lutym sieć wprowadziła do swoich sklepów pieczywo wypiekane na włoskim kamieniu wulkanicznym: 2 rodza-je chleba oraz 2 rodzaje bułek są bez dodatku spulchniaczy, konserwantów, sztucznych barwników, tłuszczy utwardzonych, oleju palmowego. Nowe bułki oraz chleby pochodzą od polskiego dostawcy oraz są produkowane w Polsce. Wśród propozycji pieczywa wypiekanego na kamieniu znajdziemy bułkę orkiszową (1,29 zł/ 80 g/ 1 szt.), której podstawą jest mąka z pszenicy orkisz – bogata w biał-ko, witaminy oraz minerały, a także bułkę z maślanką (1,29 zł/ 80 g/ 1 szt.), która zawiera aż 13% maślanki. Dodatkowo w ofercie pojawił się chleb rustykalny (3,99 zł/ 490 g/ 1 szt.) oraz bochen pszenny (3,49 zł/ 405 g/ 1 szt.). Kamień, na którym wypiekane jest pieczywo, to wulkaniczny granit. Jego właściwości pozwalają na długie utrzymywanie wysokiej temperatury oraz pochłanianie wilgoci z ciasta podczas pieczenia.
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Nadesłał:
Grzes33
|
Komentarze (0)