Gospodarka » Żywność
Restauracja Tamka 43 w dziesiątej edycji Świątecznego Stołu Pajacyka
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Restauracje na rzecz dożywiania dzieci w Polsce i na świecie
Świąteczny Stół Pajacyka to akcja, dzięki której przez ostatnie dziesięć lat Polska Akcja Humanitarna zapewniła dzieciom ponad sto tysięcy posiłków. Jest to jednodniowa inicjatywa, podczas której właściciele restauracji, pubów i kawiarni przekazują 10% obrotu na rzecz dożywiania dzieci w Polsce i na świecie. Lokale zaangażowane w akcję, na dwa tygodnie przed wydarzeniem, zostaną oznaczone charakterystycznym plakatem. Dzięki temu mieszkańcy poszczególnych miast będą wiedzieli, że dana restauracja czy kawiarnia bierze udział w inicjatywie Polskiej Akcji Humanitarnej i że drugiego grudnia powinni je odwiedzić. W tym wyjątkowym gronie znalazła się także warszawska restauracja Tamka 43. Udział w Świątecznym Stole Pajacyka to chęć zwrócenia uwagi na problem głodu i niedożywienia wśród dzieci oraz próba zaktywizowania społeczeństwa. Dzięki akcji, która odbywa się już od 10 lat, Polacy zainteresowali się tematem prezentowanym przez PAH i chętnie wspierają fundację. Tamka 43, poprzez swój udział w tegorocznej akcji, chce ożywić wiarę w magię świąt i podzielić się szczęściem z innymi. To nie tylko chęć niesienia pomocy innym, ale także poczucie społecznego obowiązku sprawiły, że restauracja jest obecna wśród lokali gastronomicznych biorących udział w Świątecznym Stole Pajacyka 2011. Nazwy i adresy wszystkich uczestników tegorocznej akcji znaleźć można na stronach: www.pajacyk.pl oraz www.pah.org.pl.
Świąteczny Stół Pajacyka wspierają także ambasadorowie PAH: Agnieszka Dygant, Wojciech Malajkat, Zbigniew Zamachowski, Robert Sowa i Marta Gessler.
DOSSIER:
Tamka 43 to kawiarnia, winebar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa światowej sławy szefa kuchni – Roberta Trzópka – specjalisty w dziedzinie gastronomii molekularnej oraz gotowania w niskich temperaturach metodą, sous-vide. Krótkie menu, częsta zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.
Zapraszamy także na nasza stronę internetową www.tamka43.pl oraz profil restauracji w serwisie Facebook: http://www.facebook.com/Tamka43.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Sieczna 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel. (22) 251 20 47, e-mail: b.grzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com
www.tamka43.pl
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
Komentarze (0)