Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Ryż basmati marki Britta – najszlachetniejszy z ryżów

Ryż basmati to odmiana pochodząca z Indii, ale znana również w Pakistanie. Swoją popularność zawdzięcza niepowtarzalnemu kształtowi ziaren, unikatowemu aromatowi, a także wyjątkowym walorom smakowym.

Niepowtarzalne ziarna

W porównaniu do ryżu brązowego lub dzikiego basmati wyróżnia się podłużnymi, smukłymi ziarnami. Dodatkowo są one śnieżnobiałe, co sprawia, że o tym gatunku mówi się „książę ryżu”. Jedną z głównych zalet jest także niska tendencja do sklejania się ich podczas gotowania, przez co ryż pozostaje sypki. Co ciekawe, podczas kontaktu z wysoką temperaturą, ziarna wydłużają się, a nie pogrubiają. Dzięki tym cechom basmati chętnie wykorzystuje się do potraw indyjskich oraz pilawu. To, za co również jest ceniony w kuchni, to niespotykany aromat. Stąd jego nazwa – basmati znaczy „pachnący”. Przypomina on migdałowo-orzechową nutę, która sprawia, że każde danie z jego dodatkiem zyskuje wyrazisty smak.

Poza walorami smakowymi i wizualnymi ryż basmati marki Britta doceniany jest także za bogatą gamę właściwości odżywczych. Warto też zaznaczyć, że doskonale komponuje się z rybami, owocami morza lub drobiem. Z jego pomocą stworzymy lekkostrawne, wykwintne potrawy, które zachwycą niepowtarzalnym smakiem a dodatkowo zapewnią nam potrzebne wartości odżywcze.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

Produkt: Ryż Basmati marki Britta

Gramatura : 4 x 100 g

Cena detaliczna: od 3,99 zł

flypr

• avatar
    ~ronka 2018-07-15 18:27:26

Ryż jest zdrowy, ja wybieram ten brązowy i gotuję go na parze w parowarze Philipiaka. Do tego mięsa, ryby i warzywa także na parze. Tłuszcz oraz słodkie ograniczyłam zupełnie.

Zamów opracowanie informacji prasowej

Array ( [p_srv_id] => 3 [p_usr_id] => 90190 [p_type] => ARTICLE [p_accepted] => YES [p_status] => ENABLED [p_pkg_nr] => 1 [p_pkg_items] => 4 [p_ctg_ids] => )