Technologie » Komputery

SAP wprowadza na rynek rozwiązanie SAP® Business One OnDemand

Rozwiązanie SAP® Business One OnDemand będzie udostępniane przez partnerów SAP i dostępne w modelu chmury poprzez przeglądarkę internetową

HANOWER, Niemcy, 6 marca 2012 r. Firma SAP AG poinformowała o wprowadzeniu na rynek nowego rozwiązania SAP® Business One OnDemand. Produkt ten, oparty na odnoszącej duże sukcesy rynkowe aplikacji SAP Business One, jest przeznaczony dla niewielkich przedsiębiorstw zainteresowanych minimalizacją kosztów początkowych oraz obniżeniem kosztów operacyjnych infrastruktury informatycznej. Informacja ta została ogłoszona na targach CeBIT 2012 odbywających się w dniach 6–10 marca w Hanowerze.

Rozwiązanie SAP Business One OnDemand jest przeznaczone dla mniejszych firm poszukujących niedrogiego rozwiązania, dostarczanego w modelu cloud, wyposażonego w komplet funkcji biznesowych i zapewniającego obsługę procesów zarządzania sprzedażą, zaopatrzeniem, zapasami oraz finansami.

Firma SAP zamierza udostępniać rozwiązanie SAP Business One OnDemand za pośrednictwem wybranych firm partnerskich. Planuje też w razie potrzeby wprowadzać kolejne rozszerzenia tego produktu oraz jego wersje branżowe. Produkt będzie udostępniany na zasadzie miesięcznej opłaty abonamentowej za jednego użytkownika. SAP Business One OnDemand jest dostępny w 18 krajach, w tym w Czechach i na Węgrzech.

Rozwiązanie SAP Business One OnDemand przeznaczone dla mniejszych firm i udostępniane przez partnerów, kompleksowe środowisko do przetwarzania w chmurze uzupełnia obecnie oferowane rozwiązanie SAP® Business ByDesign™ przeznaczone dla klientów z sektora firm średniej wielkości.

SAP Business One OnDemand to rozwiązanie dla klientów zainteresowanych wdrożeniem kompleksowego oprogramowania ERP, a także dla ich oddziałów o zaawansowanych wymaganiach dedykowanych dla ich branży. Klienci mogą być zainteresowani modelem wdrażania opartym na chmurze lub mogą połączyć go z wdrożeniem części oprogramowania w swojej siedzibie. Pozwoli im to uniknąć płatności ryczałtowych i dużych nakładów inwestycyjnych, a także znacznie ograniczy koszty eksploatacji infrastruktury informatycznej, gdyż nie będą musieli zatrudniać wykwalifikowanych informatyków odpowiedzialnych za serwisowanie infrastruktury podstawowej. Oprócz nieograniczonej licencji na instalację w siedzibie klienta, możliwe jest także opcja na żądanie. Zapewni ona klientom bezprecedensową elastyczność licencjonowania i udostępniania, dzięki czemu będą mogli wdrożyć światowej klasy aplikację SAP Business One na własnych warunkach, zależnie od własnych potrzeb i preferencji informatycznych i finansowych.

Rozwiązanie oparte na sukcesie rynkowym wcześniejszego produktu

Bazując na sukcesie rynkowym aplikacji SAP Business One, firma SAP planuje oferować rozwiązanie SAP Business One OnDemand wyłącznie za pośrednictwem sieci swoich partnerów, którzy stanowią dla klientów lokalne źródło specjalistycznej wiedzy branżowej. Firma zamierza wdrożyć funkcji nowe funkcje, które pozwolą partnerom udostępniać rozwiązanie klientom, z wykorzystaniem sprawdzonych zasad projektowania architektury oprogramowania firmy SAP. SAP planuje też wprowadzić nowe formy udziału partnerów w udostępnianiu rozwiązania SAP Business One OnDemand klientom. Partnerzy hostujący to rozwiązanie Wypowiedzi partnerów dotyczące rozwiązania SAP Business One OnDemand”. Dodatkowe informacje prasowe oraz więcej wiadomości na temat wydarzeń odbywających się podczas targów CeBIT 2012 i prezentowanych na nich nowości, można znaleźć w serwisie prasowym imprezy.

Informacje o firmie SAP

Lider na rynku oprogramowania dla przedsiębiorstw, firma SAP (NYSE: SAP) pomaga organizacjom każdej wielkości i z każdej branży, działać lepiej. W biurze, w magazynie, w sklepie, na komputerach stacjonarnych i urządzeniach przenośnych — produkty SAP pozwalają ludziom i firmom coraz wydajniej współpracować oraz efektywniej korzystać z wiedzy biznesowej, aby budować przewagę konkurencyjną. Aplikacje i usługi SAP pomagają 183 tys. klientów (włącznie z klientami przejętej firmy Sybase) zwiększać zyski, szybko reagować na potrzeby rynku i rozwijać się w sposób zrównoważony. Więcej informacji można znaleźć pod adresem www.sap.com.

jdunin-keplicz@solskibm.pl