Firma » Biznes

SIOUX na dobre rozgościł się w Bydgoszczy

Zarząd spółki R&C Union S.A. zawarł aneks do umowy najmu z dnia 19 grudnia 2007 roku z Focus Park Bydgoszcz Sp. z o.o. Podpisanie tego dokumentu zapewnia długookresowe funkcjonowanie restauracji SIOUX przy galerii Focus Park Bydgoszcz.

Zawarcie aneksu jest wynikiem prowadzonych od kwietnia 2010 roku negocjacji w zakresie rozwiązania umowy najmu i będzie miało korzystny wpływ na sytuację majątkową Spółki R&C Union.

Umożliwi ono rozwiązanie części rezerw zawiązanych w 2010 roku na poczet ewentualnych kar i kosztów dodatkowych związanych z umową najmu z Focus Park Bydgoszcz Sp. z o.o.

Aneks ten przewiduje m.in., iż w obrębie CH Focus Bydgoszcz – przy ul. Jagiellońskiej 39 nadal będzie prowadzona restauracja SIOUX, przy czym koszty najmu powierzchni pod restaurację zostały zredukowano o 22% w stosunku do stanu dotychczasowego, co znacząco poprawi rentowność Restauracji.

Dzięki zawartemu porozumieniu mieszkańcy Bydgoszczy nadal będą mogli korzystać z usług restauracji SIOUX, która proponuje swym Klientom niepowtarzalny, oryginalny klimat Dzikiego Zachodu. We wnętrzu lokalu każdy może doznać wrażenia podróży do czasów, kiedy to na amerykańskich ziemiach żyli Indianie i kowboje. Wystrój wnętrz tworzą oryginalne rekwizyty przynoszące na myśl życie mieszkańców Ameryki Północnej drugiej połowy XIX wieku.

Znakiem rozpoznawczym restauracji SIOUX jest nie tylko aranżacja w stylu „western & country”, ale także pyszne dania. Restauracje tej sieci nie istniałyby bez charakterystycznego smaku serwowanych tam potraw, m.in. grillowanych steków i polędwiczek. Goście restauracji mogą rozsmakować się w daniach kuchni amerykańskiej i meksykańskiej,  zaś na tradycjonalistów czekają wyśmienite potrawy kuchni kontynentalnej.

Więcej o restauracjach sieci SIOUX na: www.sioux.com.pl

rcunion