Gospodarka » Żywność

Smaż i piecz. Z hiszpańskim temperamentem.

Smaż i piecz. Z hiszpańskim temperamentem.
Zobacz więcej zdjęć »
W naszej rodzimej kuchni jednym z najpopularniejszych sposobów obróbki termicznej jest smażenie. Kotlety, ryby, krokiety, naleśniki i placki ziemniaczane. Któż nie zna ich smaku i chrupkiego dźwięku przy kolejnym kęsie?

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Wbrew powszechnej opinii, nie musimy aż tak bardzo wystrzegać się smażonych dań, pod warunkiem ze nie mamy podwyższonego cholesterolu lub problemu z otyłością. Okazuje się bowiem, wedle najnowszych badań gastrologów, ze dieta wyłącznie lekkostrawna może skutkować przewlekłymi zaparciami. Zatem od czasu do czasu - smażona rybka lub placek po węgiersku na pewno nam nie zaszkodzą, a jedynie wypieszczą podniebienia i zmysł zapachu.

Praktyczność i zdrowie

Marka Bulerias proponuje polskim konsumentom oliwę pomace z dodatkiem oliwy extra virgin. Oliwa pomace to oliwa z wytłoczyn oliwek, które powstają podczas procesu tłoczenia. Oliwa pomace Bulerias została uszlachetniona dodatkiem oliwy extra virgin, dzięki czemu otrzymano produkt praktyczny, ale też i zdrowy. Liczne zalety oliwy extra virgin związane są z zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wpływają na obniżenie poziomu złego cholesterolu – zmniejszając ryzyko chorób serce i układu krążenia. Obecność witamin A, E, D i K  powoduje, że spożywanie oliwy z oliwek sprzyja regulowaniu problemów trawiennych, spowalnia procesy starzenia, przeciwdziała zakrzepom oraz wspomaga wzrost kości u dzieci.

Oliwa pomace marki Bulerias  to przede wszystkim produkt praktyczny. W odróżnieniu do tradycyjnie używanych w polskiej kuchni olejów słonecznikowego i rzepakowego oliwa pomace nie rozpryskuje się tak bardzo w wyniku podgrzania do wysokich temperatur, a co za tym idzie ryzyko oparzenia kropelkami gorącej oliwy jest dużo mniejsze, a sprzątanie – krótsze.  

Oliwa pomace świetnie nadaje się również do wykorzystania w przygotowaniu dań pieczonych.

Bulerias – marka z tradycjami

Hiszpańska marka Bulerias istnieje na rynku europejskim już od 80 lat. W Polsce jest znana dzięki firmie STOVIT, która zajmuje się dystrybucją tych produktów. W ofercie marki znajdziemy różne przysmaki z regionu Andaluzji między innymi drylowane i nadziewane oliwki, jabłuszka kaparowe, kapary, paprykę jalapenos, paprykę Piri Piri, pieprz i czosnek marynowany.

Cena:

OLIWA POMACE z dodatkiem oliwy extra virgin Bulerias ( 1000 ml ) : 17,49 zł

Zapraszamy na stronę internetową producenta: www.bulerias.com.pl



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

SUPERB PR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »