Dom » Budownictwo

Soudal na targach Fenestration China 2010 w Pekinie

W dniach 4-6 listopada firma Soudal wzięła udział w targach Fenestration China 2010. Soudal od kilku lat konsekwentnie umacnia swoją pozycję na rynkach azjatyckich. Targi były doskonałą okazją do zaprezentowania rozwoju firmy i jej najnowszych międzynarodowych inwestycji.

Targi Fenestration China, które odbyły się w „China National Convention Center” w Pekinie w dniach 4 – 6 listopada, zaliczają się do najważniejszych na świecie imprez wystawienniczych branży okniarskiej.

W tym roku stoiska 360 wystawców, rozmieszczone na 30,000 metrów kwadratowych powierzchni wystawowej, odwiedziło 32 tysiące gości – profesjonalistów zawodowo związanych z branżą.

Motywem przewodnim stoiska Soudal była współpraca. Firma zaprezentowała efekty wspólnych działań z firmą Yuzhong Building Materials z Szanghaju, jednego z kluczowych graczy na rynku pian poliuretanowych w Chinach. Na przestronnym, utrzymanym w jednolitej kolorystyce stoisku można było obejrzeć wyselekcjonowaną ofertę tych firm – świetnie uzupełniające się produkty obu marek i poznać wspólne przyszłe zamierzenia.

Synergia - to oczywiście słowo kluczowe. Najważniejszy wyznacznik współpracy, której głównym celem jest zwiększenie konkurencyjności obu firm, poszerzenie gamy produktów i przede wszystkim, oferowanie dodatkowej wartości w postaci kombinacji wysokiej technologii i niskich kosztów.

Dzięki połączeniu technologii i doświadczenia produkcyjnego Soudal oraz znajomości lokalnych rynków firmy Yuzhong w Chinach wspólne przedsięwzięcie obu firm jest wręcz skazane na to, by stać się największym graczem na rynku chińskim.

www.soudal.pl

Soudal jest czołowym światowym producentem pianek montażowych, mas uszczelniających, klejów i wyrobów chemii dachowej. Koncern działający od ponad 40 lat, obecny w 100 krajach na 6 kontynentach od dawna przewodzi w opracowywaniu innowacyjnych technologii w segmencie profesjonalnych produktów chemii budowlanej. Polska spółka powstała w 1996 roku i jest jedną z najszybciej rozwijających się w całej grupie. W 2009 roku otwarto pierwszą w Polsce fabrykę Soudal w Pionkach pod Radomiem. W pełni zautomatyzowany zakład odpowiada najbardziej wymagającym standardom europejskim. Od stycznia 2010 roku Soudal Sp. z o.o. jest w posiadaniu certyfikatu systemu jakości ISO 9001:2008

Andre.nor09