Firma » Finanse

Sprzedaż faktur szansą na poprawę płynności

Mali i średni przedsiębiorcy zyskali kolejne źródło finansowania swojej działalności. Za pośrednictwm Elektronicznego Systemu Windykacji EGB Finanse, mogą sprzedać należności przed upływem terminu płatności.

Sprzedaż należności porzez Elektroniczny System Windykacji, to alternatywa dla korzystania z usług firm faktoringowych. Główną zaletą jest znaczące uproszczenie procedury dotyczącej zawarcia transakcji. Klient składa ofertę zbycia wierzytelności online, a gotówki może się spodziewać na swoim rachunku bankowym już w ciągu 2 dni od podpisania umowy przez obie strony. To duża oszczędność czasu. Ponadto system umożliwia sprzedaż nawet pojedynczych faktur o wartości już od 500 zł.

Przedsiębiorca może zbyć na rzecz firmy windykacyjnej należności, których termin płatności jeszcze nie nadsedł. Dzięki temu od razu zyskuje środki, które może przeznaczyć na realizację kolejnych zamówień. Ponadto, jeśli do tej pory sprzedawał swoje produkty lub usługi wyłącznie za gotówkę, teraz może zaoferować wydłużone terminy płatności (nawet do 30 dni) i w ten sposób otrzymuje szansę na pozyskanie nowych klientów. Oferta przygotowana została z myślą o przedsiębiorcach z sektora MŚP, także tych  wystawiających miesięcznie od kilku do kilkudziesięciu faktur na niewielkie kwoty (już od kilkuset złotych).

Rozwiązanie, które oferujemy, pomaga przedsiębiorcy skrócić rotację należności do zaledwie kilku dni. Nie tylko poprawia on swoją bieżącą płynność, ale także moze lepiej planować swoje wpływy i wydatki oraz szybcicej regulować własne zobowiązania." -  tłumaczy Krzysztof Matela, Prezes Zarządu EGB Investments S.A. - „To nowoczesna forma finansowania, przygotowana specjalnie pod sektor MSP. Wszystko odbywa się bez zbędnych formalności i konieczności odbywania spotkań."

W ramach Elektronicznego Systemu Windykacji EGB Finanse, oprócz sprzedaży faktur, klient może także także zlecić monitorowanie ich płatności oraz samodzielnie planować proces windykacji. To on decyduje o czasie i rodzaju działań oraz wysokości budżetu, jaki chce przeznaczyć na obsługę swoich nalezności. To najbardziej zaawansowana i rozbudowana tego typu platforma w Polsce. Dostęp do Elektronicznego Systemu Windykacji EGB Finanse możliwy jest po wypełnieniu formularza rejestracyjnego na stronie: www.EGBFinanse.pl

Informacja dodatkowa

EGB Investments jest spółką akcyjną, która od 1995 roku z powodzeniem wspomaga przedsiębiorców w zarządzaniu nieregulowanymi należnościami. Z usług firmy korzystają Klienci z kraju i zza granicy - największe krajowe firmy i instytucje finansowe, jak również podmioty z sektora MŚP. Kluczem do sukcesu jest długoletnie doświadczenie w obsłudze różnego typu wierzytelności, zarówno konsumenckich, jak też korporacyjnych.

Kontakt dla mediów:

Green Stream Communication S.A