Technologie » Komputery

StruxureWare Data Center Operation Suite v7.1

Schneider Electric, globalny specjalista w zarządzaniu energią, zaprezentował StruxureWare Data Center Operation Suite v7.1, rozwiązanie wyposażone w unowocześnione i elastyczne narzędzia do zarządzania zmianami, pozwalające na personalizację sposobów organizacji pracy i działań serwisu.

Pakiet daje menadżerom IT pewność, że wszystkie projekty i procedury organizacyjne są w prosty sposób wdrożone i uniwersalnie stosowane w centrum danych. StruxureWare Data Center Operation Suite firmy Schneider Electric to kompletne oprogramowanie DCIM (Data Center Infrastructure Management – zarządzanie infrastrukturą centrum danych), umożliwiające monitoring i zarządzanie systemami zasilania, chłodzenia, bezpieczeństwa oraz poziomem zużycia energii na poziomie budynku i infrastruktury IT, które zapewnia klientom całkowity wgląd i kontrolę nad codziennymi operacjami wykonywanymi w ich centrum danych.

StruxureWare Data Center Operation Suite v7.1 może zostać zintegrowane z oprogramowaniem BMC Remedy Change Management, wchodzącym w skład wiodącego na rynku pakietu MBC Remedy IT Service Management Suite, zapewniając płynny przepływ istotnych informacji pomiędzy dwoma systemami. Dzięki integracji rozwiązań, platforma DCIM Schneider Electric staje się jeszcze bardziej elastyczna i skalowalna, oferując jeszcze więcej funkcjonalności, m.in.:

- Spersonalizowane szablony podziału zleceń – menadżerowie i personel centrów danych mogą dostosowywać indywidualne zadania, realizując je z większą elastycznością, co gwarantuje łatwe zastosowanie wytycznych projektowych i polityk organizacyjnych do wszelkich zmian (takich jak przeniesienie lub dodanie sprzętu) w obrębie centrum danych,

- Harmonogramy serwisowe – ułatwiają planowanie konserwacji sprzętu i procesów oraz wyznaczanie przerw na serwis, zapewniając jasny wgląd we wszystkie działania tego typu i pozwalając uniknąć konfliktów,

- Spersonalizowany panel kontrolny – zapewnia większą przejrzystość kluczowych wskaźników informujących o funkcjonowaniu centrum danych, dzięki spersonalizowanym panelom,

- Monitoring obwodów odbiorczych – umożliwia pomiary w czasie rzeczywistym za pośrednictwem obwodów odbiorczych oraz obliczanie stopnia obciążenia, przy braku PDU,

- Migracja z platformy DCIM – pozwala na bezproblemowe przeniesienie się z wiodących systemów DCIM na platformę StruxureWare Data Center Operation Suite.

Rozwiązanie StruxureWare Data Center Operation Suite v7.1 jest dostępne w ramach kompletnego pakietu oprogramowania StruxureWare for Data Centers. Prezentacje produktów odbywają się w siedzibie głównej Schneider Electric w Rueil-Malmaison we Francji oraz w Centrum Technologicznym Schneider Electric w St. Louis w Stanach Zjednoczonych.

APC by Schneider Electric to światowy lider w zakresie zasilania awaryjnego oraz chłodzenia precyzyjnego. Dostarcza innowacyjne urządzenia, oprogramowanie i systemy dla użytkowników domowych, biur, centrów danych oraz fabryk. Dzięki ciągłemu dążeniu do innowacji APC oferuje najnowocześniejsze i energooszczędne rozwiązania dla technologii i aplikacji przemysłowych o znaczeniu krytycznym, doskonale zaprojektowane, bezbłędnie zainstalowane i utrzymane w dobrym stanie przez cały okres ich użytkowania. Rozwiązania APC obejmują systemy zasilania bezprzerwowego (UPS), urządzenia klimatyzacji precyzyjnej, szafy, systemy ochrony fizycznej oraz oprogramowanie do projektowania i zarządzania zasilaniem, w tym architekturę InfraStruxure®, najbardziej wszechstronne na rynku rozwiązanie integrujące zasilanie, chłodzenie oraz zarządzanie.

{0>www.apc.com<}0{>

O Schneider Electric

Schneider Electric, globalna firma specjalizująca się w zarządzaniu energią elektryczną, oferuje swoim klientom w ponad 100 krajach świata zintegrowane rozwiązania w wielu różnorodnych segmentach rynku. Firma zajmuje wiodącą pozycję w dziedzinie energetyki i infrastruktury, procesów przemysłowych, systemów automatyki budynków i centrów przetwarzania danych, a także posiada silną pozycję i bogatą ofertę dla budownictwa mieszkaniowego. Koncentrując się na rozwiązaniach, które przyczyniają się do zwiększenia bezpieczeństwa, niezawodności, wydajności i efektywności energii w roku 2011 grupa uzyskała 22,4 mld Euro przychodów ze sprzedaży. Ponad 130 000 pracowników Schneider Electric aktywnie angażuje się w to, aby pomagać zarówno jednostkom, jak i organizacjom „Korzystać w pełni ze swojej energii” www.schneider-electric.pl

Mondaypr