Firma » Bankowość

Studenci ćwiczą kreatywność z Getin Noble Bankiem

W piątek 10 maja eksperci z Getin Noble Banku poprowadzą dla studentów i absolwentów wrocławskiego Uniwersytetu Ekonomicznego warsztat dotyczący rozwijania kreatywnego myślenia oraz innowacyjności w rozwiązywaniu problemów.

Interdyscyplinarność wiedzy oferowanej studentom w ramach warsztatów Akademii zapewnia różnorodność prowadzących: są to specjaliści i menedżerowie m.in. z Obszaru Zarządzania Produktem, Departamentu Marketingu, HR i Departamentu Wdrożeń Produktowych. – Na warsztatach angażujemy studentów w dyskusje i samodzielne oraz grupowe wykonywanie ćwiczeń. Dzięki temu silniej utrwalają nowo nabytą wiedzę, a prowadzący warsztaty inspirują się w dalszej pracy spostrzeżeniami studentów – mówi Aleksandra Penza, organizator przedsięwzięcia z Biura Rozwoju Zasobów Ludzkich Getin Noble Banku.

Akademia Dynamicznego Rozwoju Getin Noble Banku oferuje studentom i absolwentom wybranych uczelni udział w warsztatach przybliżających zarówno wiedzę o bankowości, jak i dających narzędzia doskonalenia własnych umiejętnościach interpersonalnych, np. twórczego myślenia czy autoprezentacji. – Zapraszając młodych ludzi na zajęcia Akademii, chcemy nie tylko wzmocnić pozytywny wizerunek naszego banku jako atrakcyjnego pracodawcy, ale po prostu podzielić się swoją wiedzą ekspercką z osobami zaczynającymi swoją przygodę w świecie zawodowym – dodaje Aleksandra.

Na warsztat zaproszeni są wszyscy studenci zainteresowani tematyką innowacyjności i kreatywności.

Miejsce warsztatu: Uniwersytet Ekonomiczny przy ul. Komandorskiej 118 we Wrocławiu, budynek E, sala 408e (IV piętro)

Szczegółowy plan warsztatu:

1000-1130 „Technobanking. Nic już nie jest takie samo”. Warsztat dotyczący wykorzystania nowych technologii w bankowości. Prowadzący: Daria Pawęda, kierownik zespołu projektowego bankowości elektronicznej oraz Adam Grzyb, menedżer projektu w Obszarze Zarządzania Produktem.

1140-1320 „Twórcze myślenie. Praktyczne zastosowanie metody superpozycji w biznesie”. Case-study poświęcone kreatywnemu podejściu do rozwiązywania problemów. Prowadzący: Adam Stolarzewicz, dyrektor Biura Rozwoju Zasobów Ludzkich.

1330-1430 „Dobry pomysł nie wystarczy! Pamiętaj o zarządzaniu projektem”. Wykład przybliżający główne zasady zarządzania zespołem projektowym. Prowadzący: Piotr Skoczek, zastępca dyrektora Obszaru Zarządzania Produktem.

1440-1620 „Personal branding. Zbuduj swoją markę w oczach pracodawcy”. Warsztat dotyczący budowania wizerunku podczas spotkań rekrutacyjnych. Prowadzący: Aleksandra Penza, starszy specjalista w Biurze Rozwoju Zasobów Ludzkich.

RC2