Technologie » Komputery

Supermarkety przyszłości

Adaptacja do warunków codziennego życia coraz nowocześniejszych rozwiązań informatycznych skutkuje zmianą otaczającej nas rzeczywistości. Doskonale zdaje sobie z tego sprawę Comarch, który od lat realizuje projekty informatyczne i dostarcza rynkom wiedzę i technologię.

W dwóch prezentowanych spotach video (trzeci, puentujący całą historię, będzie dostępny już wkrótce) możemy śledzić zabawną, lekką historyjkę, która staje się pretekstem do pokazania rozwiązań umożliwiających powstanie takich właśnie sklepów.

Automatyczne, bezobsługowe kasy, dotykowe menu, z którego klient wybiera potrzebne mu produkty, ekrany z uśmiechniętymi awatarami obsługi, które są gotowe doradzić i pomóc klientowi… Świat, w którym robienie zakupów staje się proste i przyjemne nawet dla mężczyzn.

System Comarch Loyalty Management sprawi, że sklep automatycznie rozpozna klienta i jego potrzeby. System Comarch ECOD zapewni obecność wszystkich towarów na półce. System Comarch DMS czuwa nad sprawnym i szybkim obiegiem dokumentów niezbędnych do funkcjonowania sklepu. Zaś wszystkie ważne informacje są przechowywane w bezpiecznym  Comarch Data Center. Czy „bezzałogowe”, w pełni zautomatyzowane sklepy to jedynie futurystyczna wizja, czy nieuchronny efekt technologicznego rozwoju? Wszystko wskazuje na to, że jednak to drugie.

Spoty video są dostępne na stronie Comarch TV.

pawel.kozyra@comarch.pl