Technologie » Komputery

Tablice interaktywne na TARGACH EDUKACYJNYCH marzec 2011. PREMIERA Z AGRAFEM.

Tablice interaktywne coraz częściej zastępują w szkołach tradycyjne. W wielu placówkach oświatowych ich ilość systematycznie powiększa się. Są szkoły, w których tablica interaktywna znajduje się w każdej klasie, ale są również takie, gdzie ilość potrzebnych urządzeń nie jest wystarczająca.

Nauczyciele bardzo chętnie pracują z tablicami interaktywnymi. Mają już doświadczenie w podnoszeniu efektywności nauczania i pogłębianiu kontaktu z uczniami, dzięki tym urządzeniom. Niestety, nadal dużym utrudnieniem we wprowadzaniu systemów interaktywnych do szkół jest brak funduszy. Dużo tańsze i niezwykle efektywne w zastosowaniu dla potrzeb edukacji są mobilne tablety interaktywne, które posiadają funkcje dużej tablicy interaktywnej na dowolnym ekranie. Jedną z ich najbardziej użytecznych cech, jest możliwość prowadzenia lekcji, czy też jakiejkolwiek prezentacji z dowolnego miejsca sali. Nie wymagają kalibracji, więc działają natychmiast po podłączeniu do dowolnego komputera.  Są bardzo poręczne i łatwe w obsłudze.Takie mobilne tablety interaktywne Mobi, już dwa lata temu wprowadził na polski rynek Agraf, dystrybutor systemu Interwrite.Nadszedł marzec - miesiąc targów edukacyjnych. Podczas ich trwania, Agraf wszystkim odwiedzającym nasze stoiska zaprezentuje rewolucyjną nowość . W tym roku, zapraszamy na  premierowy pokaz pierwszego na świecie tabletu interaktywnego z dotykowym ekranem LCD (o przekątnej 4,3 cala), który już niebawem będzie w sprzedaży w Polsce pod nazwą Mobi View. Posiada on pełne możliwości tablicy interaktywnej na dowolnym ekranie. Łatwe zapisywanie notatek niewidocznych dla uczniów, wyniki testów przeprowadzonych z użyciem pilotów CPS wyświetlane na bieżąco, czy wygodna w użyciu klawiatura komputerowa na ekranie dotykowym, to tylko niektóre  z oferowanych ułatwień. Jest to jedyny tablet, w którym zastosowano połączenie technologii elektromagnetycznej z dotykowym ekranem. Z pewnością zachwyci on wszystkich użytkowników sprzętów  interaktywnych, gdyż jeszcze bardziej podnosi komfort pracy z urządzeniami mobilnymi, przy zachowaniu wysokich parametrów, takich, jakie cechują  interaktywne urządzenia stacjonarne. Wybraliśmy targi edukacyjne na miejsce premierowych pokazów, ponieważ dostarczają one nauczycielom wiedzy zawodowej.  Towarzyszą im konferencje, warsztaty i seminaria o szeroko rozumianej tematyce edukacyjnej, podczas których Agraf często udziela nie tylko wsparcia technicznego lecz także czynnie uczestniczy w prezentacjach, pokazując najnowocześniejsze technologie interaktywne wykorzystywane w edukacji. Dzięki temu nauczyciele i uczniowie, mają okazję do obejrzenia i przetestowania urządzeń, z których będą niebawem  korzystać.Mocną stroną targów, są również bardzo atrakcyjne nagrody dla wystawców, którzy zaprezentują najciekawszą, najbardziej innowacyjną i użyteczną dla polskiej oświaty ofertę.Firma AGRAF na zeszłorocznych, Łódzkich Targach Edukacyjnych zdobyła nagrodę dla „Najlepszego środka dydaktycznego” za tablicę interaktywną DualBoard, bezprzewodowy tablet Mobi oraz zestaw pilotów do testów i odpowiedzi CPS.  W tym roku, Agraf zaprasza na stoiska wystawiennicze w Poznaniu- 4-6.III. (bogatą ofertę zaprezentuje nasz partner Music Center), w Łodzi – 10-12.III. i Kielcach. Podczas XVI Targów Edukacyjnych EDUKACJA w Kielcach ( 16-18.III.2011), odwiedzi  nas  przedstawiciel eInstruction Sales EMEA Director John Elliot z Londynu. Zapraszamy serdecznie, dyrektorów szkół, nauczycieli, uczniów i ich rodziców do zapoznania się z naszą ofertą i pracy w interaktywnej klasie Interwrite.

Agraf