Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Travel Channel w jakości HD

15 listopada 2010 roku Travel Channel uruchomi kanał Travel Channel HD, który będzie dostępny dla europejskich platform na satelicie 23.5°E. Czeska platforma DTH – Skylink, jako pierwsza wprowadzi Travel Channel HD do swojej oferty.

Kanał zostanie umieszczony w pakiecie HD Plus. Czeska platforma DTH – Skylink, jako pierwsza wprowadzi Travel Channel HD do swojej oferty, umieszczając kanał w pakiecie HD Plus.

Dyrektor Generalny Travel Channel, Richard Wolfe powiedział: „HD to ostateczna jakość i przyszłość nadawania. Travel Channel oferuje widzom świat na szklanym ekranie, który idealnie pasuje do jakości obrazu HD.”

Zawartość programowa Travel Channel HD to zbiór najlepszych programów dokumentalnych, przewodników, programów o jedzeniu i piciu, czy też nietypowych zainteresowaniach, a wszystko to w jakości HD.

”HD dodaje do zawartości Travel Channel nową perspektywę i jakość obrazu na wysokim poziomie” dodaje Geoff Ellis Senior Vice President, Affiliate Sales & Marketing & COO, Travel Channel Rozrywkowy, pełen informacji i inspirujący, Travel Channel przedstawia wyjątkowo szeroką i bogatą ofertę podróżniczych doznań. Programy przenoszą widzów do wszystkich zakątków ziemi, na przygody z plecakiem, kulinarne poszukiwania, ekologiczne wczasy, w ekskluzywne miejsca oraz luksusowe zakątki na całym świecie.

Notka:

TRAVEL CHANNEL INTERNATIONAL
Travel Channel jest jednym z najbardziej znanych i rozpoznawalnych kanałów turystycznych i podróżniczych w Europie, Afryce i na Bliskim Wschodzie. Nadaje w 19 językach, przez 24 godziny na dobę. Travel Channel należy do Travel Channel International Limited (TCI) – niezależnej, prywatnej spółką z siedzibą w Londynie.
Uruchomiony w 1994 roku, Travel Channel International dostarcza sygnał do ponad 700 operatorów kablowych i satelitarnych oraz IPTV poprzez 20 różne satelity. Travel Channel jest również wiodącym producentem wysokiej jakości programów na całym świecie.
Więcej informacji znajdziecie na stronie www.travelchanneltv.pl

Shi events