Technologie » Internet

Trend Micro dołącza do programu HP Alliance One

Trend Micro oferuje oprogramowanie Deep Security Cloud Map, które zoptymalizowano do pracy w chmurze i środowisku zwirtualizowanym.

Warszawa, 9 czerwca 2011 r. – Firma Trend Micro Incorporated ogłasza, że oprogramowanie Trend Micro Deep Security zostało zatwierdzone do współpracy z HP Cloud Operating Environment (CLOE) w ramach programu partnerskiego AllianceONE. Trend Micro to globalny lider w dziedzinie bezpieczeństwa w chmurze.

CLOE zapewnia firmom partnerskim wysoko zautomatyzowany, bezpieczny i samodzielny dostęp do maszyn wirtualnych, które pozwalają na testowanie, portowanie, debugowanie, weryfikację i dostrajanie aplikacji na wielu różnych platformach i w różnorodnych konfiguracjach. Znacząco obniża to ryzyko związane z wdrażaniem kompleksowych rozwiązań w środowisku zwirtualizowanym.

„Coraz więcej przedsiębiorstw wdraża rozwiązania bazujące na cloud computing, dlatego  bezpieczeństwo staje się kwestią priorytetową. Dołączenie do programu HP AllianceOne jest kolejnym sposobem, w jaki Trend Micro poszerza zakres korzyści oferowanych przez rozwiązania bezpieczeństwa bazujące na chmurze” – mówi Wael Mohamed, wicedyrektor ds. strategii firmy w Trend Micro. „Współpracujemy z HP od 10 lat, a naszym celem jest zacieśnianie tych relacji dzięki oferowaniu naszym przyszłym klientom rozwiązań, które wzbogacą ich inwestycje i zapewnią bezpieczeństwo w drodze do chmury.”

Oprogramowanie Trend Micro Deep Security to pierwsze na świecie rozwiązanie zabezpieczające przed szkodliwym oprogramowaniem, zaprojektowane specjalnie z myślą o środowiskach wirtualnych. Można je uruchamiać na maszynie wirtualnej przez dostęp webowy (zero footprint), bez konieczności instalowania jakichkolwiek dodatkowych komponentów. Dzięki Trend Micro Deep Security Cloud Map klienci mają teraz możliwość korzystania z zalet oprogramowania dostosowanego do chmury i środowisk zwirtualizowanych, co przyczynia się do obniżenia kosztów, zwiększenia zgodności z obowiązującymi regulacjami i większej elastyczności pracy.

Mondaypr